Penezić predvodila Vardarke do novog finala Lige prvakinja: Sve kockice se moraju posložiti!

Penezić (9)

Andrea Penezić i ove će godine imati priliku osvojiti Ligu prvakinja, što bi u njenoj posljednjoj sezoni u Vardaru bila kruna sjajne karijere.

Skopska ekipa ja na Final Fouru u Budimpešti nadigrala ruski Rostov s 25:19, a Penezić je u slavlje ugradila čak sedam golova (7/12). Mrežu poraženih suparnica jednom je zatresla i Andrea Čanađija.

“Jako je bilo teško. Veliki je pritisak, velika su očekivanja. Zadovoljna sam, pobjeda je tu, ali u nedjelju nas čeka glavni dio posla. Znamo sve zašto smo došle ovdje. Želimo konačno osvojiti tu titulu i donijeti ju u Skoplje Makedoncima, koje žive za rukomet. Rastajemo se na kraju sezone i ova ekipa je zaslužila podignuti taj trofej,” rekla je Penka Makedonskim medijima.

U Budimpešti se u nedjelju od 18 sati igra repriza prošlogodišnjeg finala, nakon što su braniteljice naslova iz mađarskog Györija s 26:20 svladale rumunjski CSM Bukurešt, za kojeg nastupa vratarka Jelena Grubišić, europska klupska prvakinja od prije dvije sezone.

“U ovakve utakmice daješ ’tisuću posto’ i vjerojatno se osjetio i umor. Imale smo kontrolu cijelo vrijeme, nismo srljale, dobro smo odradile sve što smo se dogovorile. Györ ima vrhunsku ekipu, međutim, nismo o njima razmišljale. Spremale smo se za Rostov, ali trener Parrondo je sigurno sve pripremio. Sve kockice se moraju posložiti kako bismo osvojile titulu. Imamo iskustva, Vardar je već petu godinu na Final Fouru i svake godine je prisutan pritisak i pozitivna trema. Teško se nositi sa svime, ali u finalu ‘idemo na glavu’, dat ćemo sve od sebe i ostavit ćemo srce na terenu jedna za drugu pa što bude,” najavila je Penezić novo veliko finale.

Lani je jedna od naših najboljih rukometašica svih vremena trofej izgubila nakon produžetaka, dok je dva puta osvajala i treće mjesto u Europi.

RUKOMET