Perković: “Odradila sam terapiju u Sloveniji i u Monako stižem ‘hladne glave’ opravdati ulogu favorita!”

Sandra Perković

Sandra Perković stigla je u Monako na miting Dijamantne lige, koji će joj biti i posljednje natjecanje uoči Svjetskog prvenstva u kolovozu u Pekingu.

Prije dvije godine naša najbolja diskašica tamo je slavila sa 65,30, a i ovoga puta cilj joj je postaviti rekord mitinga kojeg još od 1992. godine drži Ruskinja Larisa Korkočevič sa 69,30.

U Monaku će Sandra imati nešto slabiju konkurenciju s obzirom na činjenicu da na startnoj listi nema Kubanki Perez i Caballero no tu su Amerikanke Whitney Ashley i Gia Lewis-Smallwood Francuskinja Melina Robert-Michon, Australka Dani Samuels te Litavka Zinaida Sendriute.

“Ovo je moja zadnja stanica  uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo. Nakon teške Lausanne doalzim tamo hladne glave da opravdam status favorita.  Ne znam razlog zbog kojeg se Kubanke ne pojavljuju u Monaku, vjerojatno se spremaju za Svjetsko prvenstvo, no mi idemo tamo uzeti par bodova i zaokružiti pobjedu u Dijamantnoj ligi. “

 “Osjećam se odlično, imala sam malih poteškoća s leđima što je i utjecalo na moj rezultat u Lausannei, jer nisam odradila tonus kakav sam planirala.  Tijelo mi nije bilo svježe i bistro, glava nije bila na svom mjestu i tu sam malo podbacila, iako je daljina ostala respektabilna što je najbitnije. Po povratku sam odmah otišla na terapiju u Sloveniju, sada sam bolje i nadam se da na dan natjecanja neće biti nikakvih problema,” pojasnila je naša Sandra.

“Rekord mitinga je 69,30. Tamo nažalost uvijek imamo problema s prebrzim krugom, u kojem se djevojke ne mogu snaći. Ovoga puta idemo pozitivnih misli u nadi da su napravili nešto s tim krugom ako očekuju velike daljine, i ništa – držite mi ˝fige˝, poručila je Sandra uoči odlaska u Monako.

Bacanje diska u petak je na rasporedu u 18.50 sati.

AKTUALNO OSTALI SPORTOVI

Ostavi komentar