Podravka Vegeta gostuje u Skoplju kog bogatog i snažnog Vardara; Mrđen: “Htio bih da stvarno odigramo dobru utakmicu”

Maja Zebić, Vardar

Maja Zebić, VardarRukometašice Podravke Vegete u subotu od 20 sati gostuju u Skoplju, u trećem kolu EHF Lige prvakinja domaćin im je ŽRK Vardar, predvođen hrvatskom reprezentativkom Majom Zebić. U prvom kolu Kokice su teško stradale kod norveškog Larvika, no, u drugom nastupu su pred svojim navijačima uvjerljivo svladale španjolske prvakinje Balonmano Bera Beru pa ipak u dobrom raspoloženju čekaju novu teško europsko iskušenje.

Vardar s klupe predvodi Indira Kastratović, pomaže joj Vladimir Vujović, a mogu računati na sjajne igračice poput Andree Lekić, Jovanke Radičević, Ane Đokić, Allison Pineau

Niti pohod na europsku krunu za njih ove sezone ne izgleda kao nemoguća misija.

Trener Podravke Goran Mrđen svjestan je kakav dvoboj očekuje njegov sastav: “Ako kažem da ćemo napasti Vardar, reći će nam da smo bahati. Ako kažemo da smo došli što manje izgubiti, onda će reći da smo kukavice. Nije objektivno ni jedno ni drugo, ali htio bih da stvarno odigramo dobru utakmicu.”

PodravkaNajavio je Mrđen kako su se u Skoplje njegove igračice došle boriti: “Nema predaje. Tako smo postavili stvari i mislim da je to krenulo, da je to malo ušlo među rukometašice.” Nakon pobjede protiv Španjolki u prošlom kolu, reakcije na partiju koju su prikazale njegove rukometašice bile su izuzetne: “Kad smo čuli komentare koji su bili upućeni ne samo na rezultat i razliku, nego i pristup i na zajedništvo kada poslije postignutog gola, poslije dobre obrane igračica u obrani, poslije dobre obrane vratarke, te reakcije velikih emocija, sreće i podrške, a i klupa je igrala, onda smo shvatili da smo dosegli veliku stvar.”

Utakmica Podravke Vegete protiv Vardara na rasporedu je od 20 sati, u skopskoj nacionalnoj dvorani “Boris Trajkovski”, gdje svoje europske utakmice igraju i rukometaši Vardara i Metalurga. Izravnog prijenosa hrvatskih prvakinja na nacionalnoj televiziji nažalost niti s ovog gostovanja nema.

EHF Liga prvakinja, Skupina D, 3. kolo:
ŽRK Vardar – Podravka – Vegeta, 20 sati

AKTUALNO RUKOMET

Ostavi komentar