Pritisak na suce čelnog čovjeka Hajduka Brbića: “Delegiranje Marića i Fegeša je političko sljepilo’

Brbić Foto Hajduk

Brbić Foto HajdukU subotu je na Poljudu na rasporedu derbi susret Hajduka i zagrebačke Lokomotive, Torcida prigodno obilježava rođendan pa se predsjednik Hajduka Marin Brbić osjetio pozvanim u javnosti otvoriti nekoliko tema.

“Nakon 13 kola Hajduk je prvi i sada se nadamo kako ćemo tu ostati malo dulje. U subotu je derbi s Lokomotivom pa bi pozvao sve naše navijači da napunimo stadion i da ostanemo tamo gdje nam je mjesto i gdje pripadamo,” otvorio je svoje izlaganje Brbić

“Čestitam Torcidi 63. rođendan i pozivam ih da nam daju dodatnu moć gromoglasnom podrškom, ali da se suzdrže od pirotehnike. Želim da dokažemo kako Hajduk ima pravu publiku, navijače, jer bez njih ova nogometna igra nema smisla.”

Brbić se dotakao i ‘uvjetno neugodnijih stvari’, gdje je ustvrdio da je ovosezonski Kup neregularan jer je Rijeka svoju utakmicu protiv Zmaja odigrala kod kuće, a ne u gostima: “U režiji HNS-a, a tiču se našeg kluba i regularnosti samog natjecanja, zamjena domaćinstva nije po propozicijama.” Brbić se obrušio i an disciplinskog suca MAXtv prve lige Krešimira Vlajčevića, povodom kazne od 200 tisuća kuna za nemile događaje Rijeci: “Svoju odluku nije nam ničim argumentirao i obrazložio i nonsens je da je gostujuća ekipa kažnjena dvostruko većom kaznom nego organizator utakmice.”

Ponavljam, osuđujemo svako nasilje i bakljade, ali što je Hajduk mogao učiniti po tom pitanju. Organizator je morao spriječiti unošenje baklji. Mi smo se žalili i očekujemo kako će Disciplinska komisija uvažiti našu žalbu i pravedno presuditi,” nada se Brbić, koji je pomalo čudno i nepotrebno potegao i pitanje fairplaya u slučaju Neretljaka i Tadića, igrača Rijeke na posudbi u Zadru, koji nisu igrali protiv matičnog kluba, kao da slična praksa nije već godinama ustaljena širom Europe i kako je to stvar ugovornih dogovora klubova koji šalju igrače na posudbu.

Suci Bruno Marić i Saša Fegeš bili su posebna tema izlaganja predsjednika Hajduka Brbića, koji unaprijed sumnja u nepristranost arbitara subotnje utakmice s Lokomotivom: “Sjećamo se svi da je on Marić bio sudionik one utakmice i nepriznatog pogotka Lendrića protiv Splita prije dvije godine, kada je Fegeš je mahao zaleđe.”

“Njihovo delegiranje je ‘političko sljepilo’, pogotovo što je Bruno Marić recidivista, sjetimo se samo finala Kupa iz 2009. godine. Ne znam kada je u jednoj ozbiljnoj utakmici u jednom poluvremenu dosuđeno dva crvena kartona i jedanaesterac protiv jedne momčadi. Ne želim ja unaprijed tvrditi da će suditi ovako ili onako, nekorektno, ali tvrdim kako nije bilo mudro uopće ih u ovom trenutku delegirati,” ipak je morao istaknuti čelnik Hajduka. (Foto: hajduk.hr)

 

 

 

 

AKTUALNO NOGOMET

Ostavi komentar