Ružičasti Medvjedi u subotu na Cvjetnom ponovno u akciji ‘Sve za nju’!

Ružičasti, Medveščak, Sve za nju

U sklopu obilježavanja ružičastog listopada Medveščak i Podravka se i ove godine priključuju akciji Udruge “Sve za Nju”

KHL Medveščak i vjerni klupski partner Podravka već drugu godinu zaredom na jedinstven način obilježavaju Ružičasti listopad – međunarodni mjesec borbe protiv raka dojke. Naime, nakon što su prošle sezone bili prvi hrvatski sportski klub koji je u humanitarnu svrhu promijenio boju svojeg dresa, Medvjedi ove godine nastavljaju u istom ritmu posvećujući zadnju listopadsku utakmicu ovoj akciji. Tako će zagrebačka publika 30. listopada kada u Zagreb dolazi ruski hokejski klub Lada iz Toljatija imati priliku uživati u još jednom hokejskom spektaklu te bodriti svoje ledene heroje koji će specijalno za ovu priliku ponovo nastupiti u ružičastim dresovima.

No, iako je utakmica tek za tjedan dana, ružičasti dresovi će u Dom sportova stići već u subotu ujutro 24. listopada, gdje će ih nekolicina igrača Medveščaka dočekati, obući ih i u njima se uputiti na Cvjetni trg kako bi se od 11 sati priključili “Spriječimo, liječimo, podržimo – pridruži se” događaju te pomoći Udruzi Sve za nju promovirati važnost istraživanja i prevencije raka dojke.

Osim što ćete samo u subotu na Cvjetnom trgu imati ekskluzivnu priliku biti među prvima koji će vidjeti Medveščakove ružičaste dresove ili se slikati s ‘ružičastim Medvjedima’, moći ćete kupiti i posebnu seriju ulaznica otisnutih ružičastom tintom, a za uspomenu će vam ih igrači na licu mjesta potpisati. Sav prihod od ulaznica kupljenih u subotu na Cvjetnom trgu ići će udruzi “Sve za nju“.

Na štandu Medveščaka pridružit će se i svoju podršku dati i Sanja Doležal, a sve žene koje kupe ulaznicu dobit će vaucher za besplatni pregled.

Neznanje nije blaženstvo, pridružite nam se i zajedno podržimo razvijanje kvalitetnijih i osvještenijih stilova života.

Rak dojke i dalje drži vodeće mjesto uzroka smrtnosti kod žena. Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, lani je od raka dojke oboljelo oko 2500 osoba, a umrlo preko 1000 osoba. Rak dojke ne bira dob, a u zadnjim godinama svjedoci smo sve više oboljelih žena u dobi između 30. – 40. godine života jer se tada promjene u tijelu odvijaju vrlo brzo, za razliku od kasnije dobi. Upravo stoga su stručni preventivni pregledi te samopregledi od izrazite važnosti.

Ružičasti Medvjedi vas čekaju u subotu na Cvjetnom!

Prvi susret sa Snježnim leopardima Kazahstana

Hokejaši Medveščaka u petak pred svojim navijačima od 19.30 sati dočekuju Baris iz kazahstanske Astane, ekipa protiv koje Medvjedi ove sezone još nisu igrali.

Recept za pariranje i pobjedu momčadi koja u svojim redovima ima drugog strijelca lige (koji je ujedno i pet najefikasniji igrač lige) te četvrtog asistenta lige, je ponudio pomoćni trener Alan Letang: “U ligi izjednačenoj poput ove, tijesne utakmice na gol razlike su normalna pojava, a pobjednika obično odluče detalji poput stvaranja gužve pred vratima ili kreiranja situacija u kojima dolazi do odbijanja pakova. Na posljednjem treningu smo se fokusirali na odlazak ispred mreže i upućivanje što više udaraca prema vratima,” prenosi službena klupska stranica.

Medvjedi su u seriji od pet uzastopnih poraza, ali navijači se večeras nadaju pozitivnom ishodu.

“Astana ima jako dobru momčad, njihova prva linija je spremna razmontirati gotovo svakoga, jedna je od najboljih u ligi. Ti dečki su već godinama zajedno i poznaju se u dušu, a mi moramo posebno paziti kada su na ledu. Ako njima ograničimo prilike i stvorimo svoje, doći ćemo do dobrog rezultata”, zaključio je za kraj Letang.

Hokej ZIMSKI SPORTOVI
Tagged with: ,

Ostavi komentar