Sandra Perković i David Oliver u Zagreb donose zlato: “Uz domaću publiku sve je moguće”

Stadion Mladost, Hanzek

Stadion Mladost, HanzekStartna lista IWCH mitinga Zagreb 2013 bogatija je za dvoje aktualnih svjetskih prvaka – Sandru Perković i Davida Olivera.

Našoj najboljoj sportašici u lovu na daljine preko 70 metara na stadionu Mladosti pomoći će srebrna diskašica iz Moskve, Francuskinja Melina Robert-Michon, koja je sa 66.28 na Svjetskom prvenstvu postavila novi nacionalni rekord.

“Prvi mi je cilj sada baciti preko 70 metara. Htjela sam to baciti u Moskvi, ali nisam jer je počela kiša. Nadam se da ću to uspjeti ove godine, možda već na Hanžekovićevu memorijalu. Uz domaću publiku sve je moguće,” poručila je Sandra Perković.

Oliver je na Svjetskom prvenstvu u Moskvi osvojio zlato u utrci na 110 metara prepone, istrčavši u finalu najbolji rezultat sezone na svijetu – 13.00. Srebro je osvojio njegov sunarodnjak Ryan Wilson (13.13), a broncu Rus Sergej Šubenkov (13.24).

Do sada je Oliver, inače stalni gost Hanžekovićevog memorijala, u svojoj kolekciji imao brončanu medalju s Olimpijskih igara u Pekingu 2008., broncu na 60 metara prepone sa Svjetskog dvoranskog prvenstva u Dohi 2010., a iste je godine pobijedio i na Kupu kontinenata u Splitu.

Olivera će do rekorda mitinga (12.98 Marka Creara iz 1999. godine) pokušati, između ostalih, gurnuti i bivši olimpijski i svjetski prvak te svjetski rekorder, Kubanac Dayron Robles.

IAAF World Challenge Zagreb 2013., popularni Hanžekovićev memorijal, održat će se u utorak 3. rujna u Športskom parku Mladost u Zagrebu.

 

AKTUALNO OSTALI SPORTOVI

Ostavi komentar