Srebro i bronca na PH u ritmičkoj gimnastici potvrdili početak još jedne izvrsne sportske godine za GK Aura

GK Aura, ritmička gimnastika

GK Aura, ritmička gimnastikaPojedinačno prvenstvo Hrvatske u ritmičkoj gimnastici koje se ovog vikenda, najavljujući još jednu izvrsnu ritmičarsku sezonu prepunu izvrsnih rezultata, održalo u Zagrebu završilo je velikim uspjehom za jedan od najmlađih zagrebačkih klubova GK Auru. U oštroj konkurenciji, ritmičarkama GK Aura pripala je tako srebrna i brončana medalja.

Naime, 11-godišnja Marta Mavračić, podijelila je drugo mjesto u vježbi s obručem, dok je 10-godišnja Saša Pergar osvojila 3. mjesto u vježbi bez rekvizita.

Podsjetimo, u 2013. godini Marta Mavračić osvojila je 9 zlatnih medalja, dvije bronce i dva srebra. Također valja istaći da je na Završnici kupa Hrvatske u ritmičkoj gimnastici B programa u Šibeniku, gdje je nastupilo 87 vježbačica, u jakoj konkurenciji mlađih kadetkinja osvojila 1. mjesto. Po izboru Sportske zajednice grada Sv. Nedelje proglašena je Sportskom nadom Svete Nedelje u 2013. godini.

Od 2014. godine Marta se natječe u A programu. Na Višebojskom prvenstvu grada Zagreba osvojila je četvrto mjesto, a na 23. Državnom višebojskom prvenstvo RH Marta je bila šesta. Do lipnja 2014. godine na međunarodnim turnirima osvojila je dvije bronce i jedno srebro.
Saša Pergar 2013.godine u grupnoj vježbi A programa osvojila je 3. mjesto na Državnom prvenstvu, dok prve zapaženije uspjehe ostvaruje već u 2014. kad osvaja 1. mjesto na Završnici Kupa RH u ritmičkoj gimnastici za B program.

Klub GK Aura jedan je od najmlađih hrvatskih klubova ritmičke gimnastike. Kroz dosadašnje četiri godine djelovanja kod mladih je ritmičarki, izvrsnim vodstvom i motivacijom nekadašnje višestruke apsolutne prvakinje Hrvatske i učesnice europskog i svjetskog prvenstva u ritmičkoj gimnastici kao i osvajačice više od 150 medalja i pehara 23. godišnje Nike Crevatini, razvijena istinska ljubav prema ovom izuzetnom sportu kao i ostvaren vidljiv pomak u zadovoljavanju visokih standarda i praćenju posljednjih svjetskih trendova.

Klub svake godine broji sve više i više članica, a ostvareni rezultati potvrđuju da je odabran put i način rada ono što vodi izvrsnim postignućima.

OSTALI SPORTOVI
Tagged with:

Ostavi komentar