Težak poraz Mladostaša u Volgogradu u prvoj utakmici finala LEN Eurokupa; Kobešćak: “Poraz je mogao biti i gori”

Mladost - POŠK 3 Ines Novković

Mladost - POŠK 3 Ines NovkovićVaterpolisti zagrebačke Mladosti doživjeli su težak poraz u prvoj finalnoj utakmici LEN Eurokupa, protiv ruskog Spartaka u Volgogradu. Domaćin je slavio sa šest pogodaka prednosti te će Žapcima na uzvratu u Zagrebu biti teško nadoknaditi zaostatak u borbi za ovaj europski trofej.

Rusi su susret riješili u svoju koristi već u prvom poluvremenu, kada je na semaforu bilo 7:2, dok je ekipa Vjeke Kobešćaka otpor pružila tek u nastavku, za konačnih 11:5.

“Izuzetno loše odigrana utakmica sa naše strane, momčadski i individualno. Poraz je mogao biti i gori. Spartak se pokazao kao momčad koja je iskusnija, tjelesno snažnija a i taktički su nas danas nadmudrili. Nažalost, vrlo smo daleko od trofeja u ovom natjecanju. Moramo se okrenuti utakmici sa Herceg Novim ovu nedjelju a onda se baciti na uzvrat kako bi bili dostojni ovog finala. Ako se prikažemo još jednom u ovakvom svjetlu, onda smo ne samo momčad nego i klub koji nije dostojan ovog finala!” – izjavio je trener HAVK Mladost Vjeko Kobešćak.

U redovima Mladosti Luka Bukić i Luka Lončar postigli su svaki po dva pogotka, Kristijan Milaković dodao je još jedan. Golove za Spartak dali su Haturin, koji je precizan bio četiri puta, Stratan i Andrikov dodali su po dva, a Lazarev, Lisunov i Latipov precizni su bili svaki po jednom.

“Nažalost, odigrali smo najlošiju utakmicu ove sezone. Očito je da smo bili previše pod dojmom finala i izgorili u prevelikoj želji što su Rusi svojim iskustvom kaznili. U Zagrebu se sigurno nećemo predati iako je jasno da će biti izuzetno teško sustići prednost koju Spartak ima nakon ove utakmice. Pozivam sve ljubitelje vaterpola i kluba Mladost da dođu u srijedu i budu uz nas!” – izjavio je kapetan momčadi Josip Pavić.

Uzvrat je na rasporedu 9. travnja u Zagrebu na bazenu na Savi. (Foto: Ines Novković)

LEN Eurokup, finale, prva utakmica:
Spartak Volgograd – Mladost Zagreb 11:5 (4:1, 3:1, 1:0, 3:3)

AKTUALNO OSTALI SPORTOVI VATERPOLO

Ostavi komentar