Video: Ivana Babić Hrvatskoj donijela drugo zlato na juniorskom SP u taekwondou, Lidija Katalinić Špoljarić najbolja trenerica!

Hrvatska je na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Taekwondou, koje se održava u Kineskom Tajpehu, osvojila i drugu zlatnu medalju, a nakon Kninjanke Matee Jelić u kategoriji do 63 kilograma, titulom najbolje juniorke svijeta okitila se i Splićanka Ivana Babić, u kategoriji do 55 kilograma.

Babić je svladala suparnice iz Švicarske, Lesota, Perua, Njemačke, Turske i Južne Koreje, a hrvatska ženska juniorska reprezentacija osvojila je drugo mjesto u ukupnom poretku s dva naslova svjetskih prvakinja. Uz Babić, zlatom se okitila i Matea Jelić. Ispred naših juniorki su Britanke s dva zlata i dvije bronce.

Matea Jelić proglašena je  najboljom juniorkom svijeta, odnosno MVP-om prvenstva, a izbornica Lidija Katalinić Špoljarić najboljom trenericom svijeta u juniorskom uzrastu.

Najbolja sportašica prvenstva – Matea Jelić, Hrvatska
Najbolji sportaš prvenstva – Chen Yu Wang, Kineski Tajpeh
Najbolja trenerica – Lidija Katalinić Špoljarić, Hrvatska
Najbolji trener – Won-ho Lee, Južna Koreja
Najbolji suci: Emmanuella Ane (Obala Bjelokosti), Shu Hua Dai (Kineski Tajpeh), Walid Younes (Švicarska), Coleux Thierry (Nova Kaledonija), Seung Hwan Kim (SAD)
– Good Fighting Spirit Award – Libija
– Participation Award – Mozambik

AKTUALNO IZDVOJENO OSTALI SPORTOVI

Ostavi komentar