Aco Petrović vodi najbolje hrvatske košarkaše u borbu za Rio de Janeiro: “Nema govora o smjeni generacija”

Aco Petrović, Foto Marin Sušić HKS

Stručni savjet Hrvatskog košarkaškog saveza predložio je, a Upravni odbor HKS-a i potvrdio Aleksandra Petrovića za novog izbornika muške hrvatske košarkaške reprezentacije!

Aco je obavljao funkciju izvršnog predsjednika Cibone, a uskočit će na poziciju izbornika nakon što HKS nije uspio vratiti na klupu Velimira Perasovića i Nevena Spahiju.

“Poziciju u Ciboni ne mogu napustiti, ali uspjet ću posložiti sve. Ne vjerujem da može doći do nekakve kolizije,” poručio je.

Hrvatsku u srpnju u Torinu čekaju kvalifikacije za Olimpijske igre, gdje će nam glavni konkurenti za osvajanje prvog mjesta i plasman u Rio biti domaćin Italija i Grčka.

“Pokušati ću treći put biti izbornik reprezentacije i nadam se da ću to uspješno odraditi. Smatram da nam je prilika dana iznenada, s obzirom na rezultat s Europskog prvenstva, ali bez obzira na to moramo iskoristiti tu šansu i mobilizirati sve raspoložive igrače. Stoga neće biti govora o smjeni generacija,” istaknuo je Aco.

Petrović je u svojoj bogatoj trenerskoj karijeri već dvaput bio izbornik, a pamtimo ga po osvajanju posljednje hrvatske medalje, na EuroBasketu 1995. godine u Ateni kada smo završili brončani, ali i po nevjerojatnom porazu u četvrtfinalu Europskog prvenstva u Turskoj, kada je uspio izgubiti utakmicu protiv domaćina nakon što je Hrvatska u drugom poluvremenu tog dvoboja imala i 19 poena prednosti…

U Hrvatskoj je trenirao i Cibonu, Zadar i Cedevitu, bio je izbornik BiH, dok mu je posljednji angažman bio na klupi litavskog Lietuvos Rytasa 2014. godine. (Foto:  Marin Sušić/HKS)

KOŠARKA

Ostavi komentar