Čačić uz pobjedu u Osijeku saznao važne informacije za Euro: “Ova nas utakmica neće odvesti u krivu ulicu!”

Hrvatska, Osijek, Foto  The Israel Football Association

U prvom pripremnom susretu uoči Europskog prvenstva u Francuskoj, hrvatska nogometna reprezentacija je Osijeku pred deset tisuća gledatelja po hladnom i kišovitom vremenu pobijedila Izrael 2:0 (2:0).

Uoči utakmice održana je minuta šutnje za stradale u terorističkom napadu u Bruxellesu.

Prvi su, doduše, zaprijetili Izraelci te se nakon gužve pred Subašićem zatresla vratnica, no iz prve je prave prilike Hrvatska u novim dresovima povela. Nakon kornera je Brozović uposlio Perišića, a on nogom pogodio bliži gornji kut za 1:0.

Prilike su potom imali i Modrić i Mandžukić, a s druge je strane kapetan Srna na gol-crti zaustavljao gostujući pokušaj. U 27. minuti zatresla se izraelska prečka, da bi u nastavku akcije Srna pucao pored gola.

Sedam minuta poslije Mandžukić je pogodio vratnicu, ali je na odbijenoj lopti prvi bio Brozović i sigurnim udarcem zatresao mrežu za udvostručenje hrvatske prednosti.

Prije odmora izbornik Ante Čačić morao je zamijeniti ozlijeđenog kapetana Srnu te je umjesto njega ušao Vrsaljko, a na poluvremenu je izbornik promijenio i sustav igre, uz ulazak L. Kalinića na gol te Schildenfelda u obranu.

“Veliko hvala svim gledateljima koji su došli u ovolikom broju po ovakvom vremenu, kao i organizatorima i domaćinima. Oni su nam pomogli da budemo ozbiljni i angažirani, uvijek je važno doći do pobjede. Ova nas utakmica neće odvesti u krivu ulicu, dala nam je dosta informacija jer sam nastojao iskoristiti za dovoljnu minutažu svim igračima, da saznamo na kojim detaljima igre moramo raditi prije EP-a”, sažeo je hrvatski izbornik Ante Čačić poslije utakmice, prenosi službena stranica HNS-a.

“Provukli smo tri načina igre kroz 90 minuta i moram zahvaliti svojim igračima na trudu i dobrim stvarima koje su napravili. Imali su i Izraelci svoje šanse, ali sve u svemu moram biti zadovoljan. Bit će vremena za analizu, bilo je situacija u kojima moramo biti bolji. Igrači su proveli u djelo ono što smo trebali probati, a teško je držati kontinuitet i tečnost uz brojne promjene i različite zahtjeve u igri. Igrali smo na mahove i povremeno previše dozvolili Izraelu kontrolu nad loptom”, dodao je.

Vukovarski vodotoranj, Osijek

Dio prihoda od ulaznica, 50.000 kuna, bit će doniran za radove na vukovarskom vodotornju, simbolu hrvatskog zajedništva, a Hrvatska će u subotu gostovati u Budimpešti kod Mađarske.

“To će biti jedna drugačija utakmica s drugim zahtjevima, kako bismo imali pravu spoznaju s kime i kako se ponašati za ono najvažnije, turnir u Francuskoj. Nisam odustao niti od jednog sustava, naglasak je na stvaranju igre. Igrači moraju osjećati kako prepoznati situacije, a Mađarska će sigurno biti jači test. No, mi ćemo opet tražiti pobjedu i očekujem pravu natjecateljsku utakmicu. Volio bih nastaviti spomenuti niz”, zaključio je. (Foto:  The Israel Football Association)

Hrvatska: Subašić (od 46′ L. Kalinić), Ćorluka (od 46′ Schildenfeld), Lovren, Vida, Srna (od 44′ Vrsaljko), Brozović, Badelj (od 51′ Halilović), Modrić (od 68′ Antolić), Perišić, Mandžukić, N. Kalinić (od 57′ Kovačić). Izbornik: A. Čačić.

NOGOMET

Ostavi komentar