Ančić pomaže Đokoviću u pohodu na četvrtu wimbledonsku titulu: Mario mi je jedan od najbližih prijatelja!

Mario Ančić, Twitter

Bivši hrvatski tenisač Mario Ančić, Davis Cup pobjednik, brončani u paru s Ivanom Ljubičićem s Olimpijskih igara u Ateni i polufinalist Wimbledona 2004. godine priključio se stručnom stožeru Srbina Novaka Đokovića, bivšeg najboljeg tenisača svijeta koji traži povratak na sam svjetski vrh.

Ančić će tako zajedno s Andreom Agassijem pokušati pomoći Đokoviću u osvajanju Wimbledona, gdje je već slavio 2011., 2014. i 2015. godine.

Mario je morao ranije završiti svoju karijeru zbog problema s bolesti (mononukleoza) i ozljedama, a nakon što se ostavio reketa uspješno je završio pravni fakultet, magistrirao o doktorirao na Sveučilištu Columbia, New York te se posvetio karijeri na Wall Streetu, u bankarskom koncernu Credit Suisse.

Na ovogodišnjem Wimbledonu trebao je nastupiti na ekshibicijskom veteranskom turniru, kao i odraditi komentatorski posao za BBC, no, sada ga s Đokovićem očekuje sasvim drugačiji posao.

Novak je uoči Wimbledona osvojio turnir u Eastbourneu, pobjedom nad Francuzom Monfilsom…

“Mario je moj dobar prijatelj, bio je svojevremeno sedmi igrač svijeta i u Wimbledonu je dobio Rogera Federera. Bio je jako talentiran, ali je morao ranije završiti svoju karijeru. Ostali smo u vezi i on mi je jedan od najbližih prijatelja koje sam ikad imao na Touru. Krenuo je u drugom smjeru, ali sam ga uspio vratiti tenisu. Veselim se što ćemo provesti vrijeme zajedno u Londonu,” poručio je Đoković nakon nove titule.

Ivan Ljubičić je u stručnom stožeru Rogera Federera!(Foto: Twitter)

TENIS