Barbara Matić brončana na Grand Prixu u Kini, Lara Cvjetko pokorila Europu!

Lara Cvjetko

Hrvatska judašica Barbara Matić (do 70 kg) nastavlja s odličnim rezultatima na IJF World Touru. Još jedna medalja djelo je članice Pujanki na Grand Prixu Hohhot u Kini.

Zaliječene sve ozljede omogućile su Barbari Matić da u Kinu ode bez razmišljanja i kočnica. Pokazalo se odmah to kao veliki plus u Hohhotu, gdje je 22-godišnja Matić stigla do polufinala, tamo izgubila od buduće pobjednice, tri godina starije Japanke Maede, a zatim za broncu bacila Gercsak (HUN) na wazari.

Put do polufinala je vodio preko Yan (CHN), koja je pala na ippon, te Taeymans (BEL), koju je Splićanka prošla wazarijem. U polufinalu protiv Maede je dobila treću kaznu 18 sekundi prije isteka borbe, a zatim došla do bronce preko Mađarice, koju je pobijedila s 2-1 u wazarijima.

Matić je prije Hohhota držala sedmo mjesto svjetske rang ljestvice s 1912 bodova, a šestoplasirana Zupancic (CAN) ima 1972 boda.

Lara Cvjetko također pokorila Europu!

Hrvatska judašica Lara Cvjetko (do 57 kg) upotpunila je odličan vikend za hrvatski judo na Europskom kadetskom prvenstvu te je sa 16 godina Hrvatskoj donijela još jedno europsko zlato i naslov europske prvakinje!

“Još uvijek ne mogu vjerovati da sam osvojila zlato! Došla sam u Litvu bez pritiska ili očekivanja, ali svaki sportaš razmišlja o medalji. Nakon što sam prošla iznimno jako četvrtfinale, uz teško finale, evo i europskog zlata,” s osmijehom na licu rekla je Cvjetko.

Pod vodstvom trenera Matije Frlića (JK Profectus) Cvjetko je wazarijem prošla Kallinger (AUT), ipponom Afyonlu (TUR), već spomenutu Steele, u polufinalu wazarijem Perišić (SRB) i u finalu ipponom Fusco (ITA).

“Još uvijek sam bez riječi, nevjerojatan osjećaj je biti na vrhu. Ovo je treći puta da je pobijedila Fusco i jednostavno smo nakon polufinala rekli ‘idemo po to zlato’,” rekao je Frlić.

Još jedna članica samoborskog Profectusa je imala priliku doći do medalje. Helena Vuković (preko 70 kg) je u borbi za broncu izgubila od Rollwage (GER), ali je još jednom pokazala da je u samom vrhu europskih kadetkinja.

Lorena Štengl i Anđela Violić (obje do 70 kg) su s po jednom pobjedom završile na devetom mjestu, dok su Katarina Krišto (do 63 kg), Bruno Katić (do 90 kg), Filip Miljević (preko 90 kg) i Luka Violić (preko 90 kg) završili bez plasmana.

Ana Viktorija Puljiz je u petak osvojila kadetsko zlato u kategoriji do 44 kilograma!

BORILAČKI SPORTOVI