Atletska reprezentacija spremna za Amsterdam: “Uvijek je poseban osjećaj nastupati u hrvatskom dresu”

Amsterdam, atletika

Hrvatski atletski reprezentativci u završnim su pripremama za skorašnje Europsko prvenstvo, koje je od 6. do 10. sropnja na rasporedu u Amsterdamu.

Nastup su zbog zdravstvenih problema otkazale Blanka Vlašić i Andrea Ivančević, ali prije svega iz opreza i koncentracije na pripreme za Olimpijske igre u kolovozu u Rio de Janeiru.

Svi atletičari koji putuju su zdravi i spremni za natjecanje, a pod vodstvom izbornika Katalinića u Nizozemsku putuju aktualna prvakinja Sandra Perković, brončana s prošlog Eura u Zürichu Ana Šimić, Ivan Horvat, Ivana Lončarek, Mateo Ružić, Valentina Mužarić, Sara Kolak, Alena Hrušoci, brončani s ovogodišnjeg dvoransko Svjetskog prevnstva Filip Mihaljević, četvrti iz Züricha prije dvije godine Stipe Žunić i Nedžad Mulabegović.

Ivana Lončarek, Valentina Mužarić, Nedžad Mulabegović, Alena Hrušoci i Mateo Ružić pokušat će u Amsterdamu uhvatiti normu za Rio.

Najveća uzdanica svakako je trostruka europska prvakinja u bacanju diska Sandra Perković, koja može dodatno ispisati povijest atletike.

Ana Šimić je u dobroj formi, nedavno je skočila 196 centimetara te je najavila borbu za medalje.

Filip Mihaljević, osvajač medalje na ovogodišnjem dvoranskom Svjetskom prvenstvu, uvijek odlični Stipe Žunić na velikim natjecanjima te iskusni Nedžad Mulabegović nastupaju bacanju kugle i nadaju se finalu u kojem je uvijek sve otvoreno.

“Ova sezona je bila jako uspješna dosad, a u istom tom ritmu želim i nastaviti. Što je najbitnije zdrav sam, trenirao sam jako i spremao se naporno za ovaj dio sezone. Uvijek je poseban osjećaj nastupati u dresu reprezentacije pa će tako i ovaj put dodatni motiv za dokazivanje biti hrvatska zastava na dresu. Nadam se osobnom rekordu i dobrom plasmanu,” najavio je Mihaljević.

Ivan Horvat kao jedan od najvećih bisera hrvatske atletike pokazuje stalni napredak i od njega se očekuje ulazak u finale.

Ivana Lončarek, svakom je utrkom sve bliže normi za Rio. Na nedavnom nastupu u Pitestiju s vjetrom u prsa trčala je samo devet stotinki sekunde do norme. Amsterdam bi joj mogao donijeti ostvarenje snova i odlazak na Olimpijske igre.

“Voljela bih u Amsterdamu istrčati osobni rekord jer znam da sam spremna za to, a i vjerujem da bi me trka na razini osobnog rekorda odvela i u polufinale (barem je tako bilo prethodnih godina). Najviše od svega bi me definitivno razveselila norma za Olimpijske igre, što smatram da je, uz malo sreće, dobru trku i konkurenciju, dostižno,” smatra naša trkačica.

Valentina Mužarić je na samo 38 cm do norme za Rio.

Alena Hrušoci i Mateo Ružić na euro putuju prvenstveno s idejom stjecanja iskustva, ali nisu bez ambicija ulaska u polufinale…

“Moja očekivanja su skromna, ovo je moje prvo seniorsko natjecanje u ovako jakoj konkurenciji te očekujem dobru utrku. Radujem se odličnoj atmosferi i brzoj stazi! Dat ću sve od sebe, a naravno, najsretnija bih bila s osobnim rekordom i ulaskom u polufinale,” poručila je Hrušoci.

HAS, Amsterdam

OSTALI SPORTOVI