Atraktivnim prologom pred nekoliko tisuća ljubitelja automobilizma započeo INA Rally Kumrovec

Šivak, Kumrovec

Atraktivnim prologom u Tuheljskim toplicama pred nekoliko tisuća gledatelja počelo je peto izdanje Ina relija Kumrovec. Ovogodišnja je utrka okupila rekordnih 70 posada iz šest zemalja.

Nakon dva brzinska ispita, vodeća je mađarska posada Antala Kovacsa (vozač) i Georga Istovicsa (suvozač) u Ford Fiesti R5 s ukupnim vremenom od 4:44.0 minuta. Na drugom su mjestu sa 3.9 sekundi zaostatka njihovi sunarodnjaci Zoltan Lensce i Tamas Hofbauer također u Fordu Fiesti R5. Trećeplasirana posada su Slovenci Rok Turk i Martina Lazar u Peugeotu 208 R2. Njihovo je vrijeme 4:52.4 minute.

Najuspješnija hrvatska posada su članovi Autokluba Delta Sport, Janos Szilagy i Katarina Husnjak, koji su u Mitsubishiju Lanceru Evo X odvozili 4:54.2 minute.

Deset posada nije završilo današnju vožnju – sedam ih je odustalo, dok ih tri nije ni započelo. Svi vozači, doduše, imaju pravo sutra nastupiti.

Nakon Tuheljskih toplica reli u organizaciji Auto kluba Delta Sport iz Zagreba nastavlja se sutra sa nova četiri brzinska ispita u Kumrovcu.

Posebnost kumrovečkih brzinaca leži u uskoj stazi s mnoštvom vezanih zavoja i prijevoja. Nerijetko se na asfaltu nađe i poprilična količina šljunka kojeg odabirom idealne putanje automobili izbace na cestu. Već godinama publika prepoznaje rally Kumrovec kao događaj koji donosi atraktivne vožnje s mnoštvom skokova.

U dosadašnje četiri utrke najbolje se snašao mađarski vozač Janos Szilagyi, koji je pobijedio tri puta, a 2013. godine morao je odustati nakon pola utrke zbog bolesti suvozača u trenutku dok je držao vodstvo. Jednu pobjedu u Kumrovcu izborio je Porečanin Daniel Šaškin.

U subotu je nastavak natjecanja, ceremonijalni start je u 9:31 u Kumrovcu, a brzinski ispiti startaju u 11:09. Više nego sjajna pozivnica za novi oktanski spektakl.

Kumrovec, Fićo

OSTALI SPORTOVI
Tagged with: ,

Ostavi komentar