Blanka Vlašić odustala od nastupa u Tokiju: Ne želi rasprodavati ugled…

Blanka

 

Blanka Vlašić, jedna od najboljih hrvatskih sportašica svih vremena, srebrna olimpijka iz Pekinga i brončana iz Rio de Janeira prije četiri godine, nažalost neće nastupiti na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Bivša europska i svjetska prvakinja zbog ozljeda nije nastupala protekle četiri sezone i njezin otac i trener Joško Vlašić objavio je kako Blanka neće biti spremna za nastupe…

“Mukotrpna i uporna borba za ozdravljenje Blanke Vlašić polučila je konačno dobre rezultate. Posljednja magnetna rezonancija pokazala je potpuno zacjeljenje petne kosti. Međutim, Ahilova tetiva još daje naznake upalnog procesa. Nivo opterećenja koje u ovom trenutku provodi je dobar, ali naša je procjena da taj nivo progresije stresa i adaptacije neće biti dovoljan da bi ona preskakala dva metra. Ne želeći rasprodavati njezin ugled na tako velikom natjecanju kao što su Olimpijske igre u Tokiju, odlučili smo da odustajemo od pokušaja nastupa na njima dajući si još prostora da možebitno u vremenu koje je pred nama dosegnemo onaj nivo mogućnosti koji priželjkujemo te da konkurentno nastupa na međunarodnim natjecanjima,” obavijest je upućena Hrvatskom olimpijskom odboru.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Just chilling

Objavu dijeli Blanka Vlasic-official (@blankavlasic_official)

OSTALI SPORTOVI
Tagged with: