Bogdanović: Meni je velika čast igrati za Hrvatsku, odazivat ću se dokle god budem zdrav!

Babo, Bogdanović

Bojan Bogdanović zaključio je svoju sjajnu NBA sezonu u dresu Indiana Pacersa te je uhvatio malo vremena i za odmor. Međutim, u mislima mu je hrvatska reprezentacija i nastup u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, pod vodstvom novog izbornika Dražena Anzulovića.

“Volim igrati na takvim turnirima i želim se boriti s Hrvatskom za nastup u Kini 2019. godine. Želim se još jednom natjecati na svjetskoj sceni,” poručio je jasno 29-godišnjak u razgovoru za službenu stranicu Fibe.

Hrvatska je u prvom krugu kvalifikacija upisala tek jednu pobjedu i na dnu je ljestvice, iza Italije, Rumunjske i Nizozemske.

“Neki igrači koji nisu bili na raspolaganju ili su bili ozlijeđeni se gotovo sigurno vraćaju u reprezentaciju i ekipa će imati velike koristi. Moramo napraviti sve što je u našoj moći kako bismo se kvalificirali, igrat ćemo te dvije utakmice kao da su finala,” dodao je Babo pa istaknuo:

“Za mene je uvijek velika čast igrati za Hrvatsku i to ću uvijek raditi kad god budem zdrav, Sad smo na misiji, moramo skupiti sve najbolje igrače i uložiti energiju kako bismo prošli u drugi krug. Nitko od nas ne želi propustiti Svjetsko prvenstvo!”

“Trenutno smo na posljednjem mjestu u grupi, ali još uvijek imamo izgleda za prolazak i sigurno nećemo odustati. Borba i vjera u uspjeh su naše jedino rješenje,” poručio je za kraj Bogdanović.

Hrvatska 28. lipnja gostuje kod Italije, dok 1. srpnja igra na gostovanju kod Rumunjske.

FIBA SP 2019, Kvalifikacije:

1. Italija 4 4 0 0 0 336:246 8

2. Rumunjska 4 2 0 0 2 253:300 6

3. Nizozemska 4 1 0 0 3 276:298 5
____
4. Hrvatska 4 1 0 0 3 263:284 5

KOŠARKA