Cedevita teško stradala na otvaranju Eurokupa, dobra partija Planinića u slavlju Gran Canarije

Mršić, Cedevita

U prvom kolu A skupine Eurokupa Cedevita je na gostovanju kod Herbalife Gran Canarie poražena sa 101:76. Zagrepčani su igrali oslabljeni, u Las Palmasu su bili bez Karla Žganeca, Marka Arapovića i Ra’Shada Jamesa…

Scotty Hopson je za goste upisao 23 poena, četiri skoka i tri asistencije. Miro Bilan dodao je 16 poena, osam skokova i dvije asistencije, a Mirza Begić ubilježio je 12 poena, tri skoka i dvije blokade.

U dresu gostiju solidan je bio i hrvatski reprezentativac Darko Planinić, koji je ubacio 12 poena.

“Odigrali smo jako lošu utakmicu. Još jednom smo pokazali da, kada naletimo momčad koja ima dobru kvalitetu i koja je agresivna, imamo puno problema. Trebamo nastaviti raditi i igrati bolje. Ovo je dobro ogledalo tko što može napraviti i to je to,” rekao je nakon susreta trener Mršić.

Kapetan Miro Bilan ponudio je pojašnjenje: “Na kraju jedan težak poraz za nas. Mislim da smo utakmicu izgubili u prvom poluvremenu, kad smo imali nekih neobjašnjivih izgubljenih lopti. Dopustili smo voda ide na njihov mlin, da igraju brzu tranzicijsku košarku i traže odmah šutere. Par puta smo ostavili njihove najbolje šutere na trici i oni su to iskažnjavali. Bilo je jako teško igrati nakon 20 razlike u prvom poluvremenu i 14-15 izgubljenih lopti. To nas je koštalo. Pokušali smo se vratiti u drugom dijelu. Međutim, oni su iskusna ekipa, znali su to iskontrolirati i na kraju je završilo kako je završilo.”

Iduću europsku utakmicu Cedevita igra 19. listopada, kada u Dom sportova dolazi litavski Lietkabelis. (Foto: KK Cedevita)

KOŠARKA