Mladost nakon drame peteraca u Ateni ispala iz Europe

Mladost, Dino Ninković

Europski put vaterpolista Mladosti zaustavljen je Ateni. U uzvratnoj utakmici četvrtfinala pobjedu je odnijela domaća momčad Vouliagmenija. Regularni dio završio je rezultatom 11:10 (3:4, 3:1, 1:2, 4:3), baš kao i prva utakmica u Zagrebu, pa su pobjednika odlučili peterci. Grci su bili precizniji te s ukupnim rezultatom 20:18 izborili polufinale.

Mladost je kod Vouliagmenija upisala prvi poraz u Eurokupu ove sezone. Žapci su u Grčkoj zaigrali oslabljeni, bez ozlijeđenih Harkova i Viskovića, što su domaćini znali iskoristiti. Regularni dio završen je pogotkom Mladostaša Franka Lazića, 16 sekundi prije kraja, postavivši rezultat koji je odveo u peterce.

U raspucavanju jedini je neprecizan bio centar Mladosti Josip Vrlić, a za konačnu pobjedu Vouliagmenija pobrinuo se Andrija Bašić.

Za Mladost su igrali Ivan Marcelić, Cosmin Radu (2), Lovre Miloš (4), Matias Biljaka, Franko Lazić (5), Josip Vrlić (1), Luka Bukić (4), Andro Bušlje (1), Tomislav Stipo Samardžić, Luka Bajić, Mislav Vrlić, Marin Dašić (1) i Jerko Jurlina.

Vaterpolisti Mladosti nemaju puno vremena za odmor. Ovaj vikend 27. i 28. ožujka Mladost će na bazenu Mladosti igrati Final Four Regionalne vaterpolske lige u kojem će dočekati Radnički, Jug i Jadran Split.

VATERPOLO VODENI SPORTOVI
Tagged with: