Goran Čolak na podvodnom Križnom putu

Goran Colak

Najpoznatiji i najtrofejniji hrvatski ronilac na dah, Goran Čolak, marljivo se u cavtatskom akvatoriju pripremao za velika natjecanja koja ga očekuju početkom jeseni na Ibizi.

Gorana očekuje Svjetsko prvenstvo na otvorenom u turskom gradu Kas koje se održava početkom listopada. Prvenstva za koja se ovo ljeto spremao zahtijevaju iznimnu fizičku i psihičku spremu pa je Goran ljeto proveo radno, no našlo se vremena i za opuštanje koje je prijeko potrebno vrhunskim sportašima. Uz naporne treninge koje je svakodnevno prolazio, Čolak nije propustio ni razgledati ljepote južnog Jadrana.

Tako je pored svakodnevnih treninga u Cavtatu našao vremena posjetiti Dubrovnik i Trogir, u čijem akvatoriju je napravio seriju podvodnih fotografija sa skulpturama kipara Valentina Valenta.

Podvodni križni put u moru kod Trogira odavno je postao turistička atrakcija, a ni Goran nije propustio priliku fotografirati se znamenitim statuama.

“Granice su tamo gdje ih sami postavite u glavi,” poručio je Čolak, što dokazuje svakim novim natjecanjem na koje ode donoseći pobjedničke medalje i obarajući rekorde. Pored Guinnessovog rekorda koji je oborio čak dva puta, Goran je više od 30 puta rušio hrvatske rekorde, a sa Svjetskih i Europskih prvenstava se redovito vraća s pobjedničkim medaljama. (Foto: Marjan Radović)

DRUŠTVENE MREŽE