Mirela Kardašević postavila nova dva svjetska rekorda: Ima najbolje rezultate u svim disciplinama ronjenja na dah u bazenu!

Mirela Kardašević

U organizaciji DPS Zagreb i Hrvatskog ronilačkog saveza održano je Otvoreno prvenstvu grada Zagreba u ronjenju na dah. Naša najbolja roniteljica, Mirela Kardašević prvi dan natjecanja oborila je svjetski rekord u ženskoj kategoriji discipline dinamika s bifin perajama (DINBF), preronivši 251.2 metra. Ostat će zapisana u povijesti ronjenja kao prva žena koja je dotaknula zid na 250m u istoj disciplini, gdje sada rekord iznosi 251m, a do tada je bio 244 m.

Istog dana natjecanja u muškoj kategoriji, Poljak Mateusz Malina srušio je svjetski rekord u istoj disciplini i ostvario rezultat od 282m. Vanja Peleš napravio je odličan rezultat u dinamici bez peraja i ostvario 208m, dok je Budimir Sobat uzeo zlato u statici gdje je držao dah 8min i 43sekunde.

Drugi dan natjecanja, Mirela  Kardašević oborila je još jedan svjetski rekord, ovog puta u disciplini dinamika sa monoperajom (MONO), preronivši 272.70 metara. Tim rezultatom srušila je rekord Poljakinje koji je iznosio 265 m i prvi put ostvarila rekord u ovoj disciplini. Vanja Peleš također je napravio odličan rezultat u dinamici sa monoperajom gdje je osvojio zlatnu medalju rezultatom 254.5m. 

“Ni sama još ne vjerujem u ostvareni rezultat. Iznimno sam zadovoljna kako je sve prošlo i vjerujem da je ovo najbolji pokazatelj za daljnje pripreme uoći Svjetskog prvenstva. Koristim ovu priliku da se kao i uvijek zahvalim svojem treneru Ivanu Drvišu, klubu DPS Zagreb, svojoj obitelji i sponzorima koji koji me podržavaju od samih početaka,“  rekla je Mirela nakon postavljanja rekorda.

Ovo je bilo zadnje natjecanje i posljednja provjera prije svjetskog prvenstva koje će se održati u lipnju u Beogradu.

 

VODENI SPORTOVI