Goran Ivanišević i dalje osvaja turnire: Uzeo još jednu titulu na Champions Touru u Belgiji

Ivanisevic, ATP

Ivanisevic, ATPUmirovljeni hrvatski teniski majstor, 41-godišnji Goran Ivanišević, osvojio je ove nedjelje još jedan turnir iz ATP Champions Tour serije. U finalu u belgijskom Knokkeu bio je u tri seta bolji od Francuza Guyja Forgeta, što mu je treća titula na ovom turniru, nakon slavlja 2010. i 2012. godine. Prvi set otišao je sa 6:3 na stranu wimbledonskog šampiona iz 2001. godine, Forget je uzvratio istom mjerom u drugom setu, dok je završni set u produljenom tie-brakeu Ivanišević riješio u svoju korist s 10:4.

Na putu do finala Ivanišević je svladao Richarda Krajiceka i Thomasa Enqvista.

“Pomalo sam bio i iznenađen kako sam dobro igrao. Tijekom vikenda bio sam bolji iz meča u meč, a danas sam i posebno dobro servirao. Uvijek je teško protiv Guyja, tako je bilo i danas,” izjavio je Goran odmah po završetku, a prenose službene stranice ovog natjecanja.

ATP Champions Tour je serija turnira namijenjena za bivše teniske profesionalce, koji moraju biti najmanje 35 godina starosti, ili najmanje dvije godine u mirovini od aktivnog profesionalnog bavljenja ovim sportom. Svaki sudionik Champions Toura mora biti ili bivši ‘borj 1′ ATP ljestvice, finalist nekog od Grand Slam turnira, ili član pobjedničke ekipe u Davis Cupu, a na svakom turniru mogu se naći još po dvojica igrača ‘s pozivnicom’ organizatora koji ne ispunjavaju ove kriterije.

Osim Ivaniševića, na ovakvim turnirima mogu se vidjeti legende poput Björna Borga, Johna McEnroea, Matsa Wilandera, Stefana Edberga, Borisa Beckera, Jima Couriera, Peta Samprasa, Thomasa Mustera, Marcela Ríosa, Patricka Raftera, Ivana Lendla, Tima Henmana

Serija turnira nastavlja se u Kolumbiji, no, Ivanišević je najavio kako će uzeti predah te kako neće nastupati na južnoameričkoj turneji. (Foto: atpchampionstour.com)

ATP, Champions Tour, Knokke 2013. finale: Goran Ivanišević – Guy Forget 6:3, 3:6, 10:4

AKTUALNO IZDVOJENO TENIS

Ostavi komentar