Hrvatice ipak bez bronce, rukometaši Euro završili na petom mjestu

BHC, Jozo Cabraja  Kolektiffimages;

Hrvatska ženska reprezentacija u rukometu na pijesku osvojila je četvrto mjesto na Europskom prvenstvu u Poljskoj, dok je muška seniorska reprezentacija natjecanje završila na petoj poziciji.

Obje nacionalne selekcije u Poljsku su stigle s velikim ambicijama, najavljivale su se zlatne medalje, no, na kraju su ostale bez odličja. Ipak, osigurale su nastup na Svjetskom prvenstvu sljedeće godine.

U utakmici za broncu bolja od Hrvatske bila je reprezentacija Nizozemske s 2:0 (23:14, 22:20), dok su u posljednjoj utakmici na europskoj smotri, naši reprezentativci slavili nad Njemačkom s 2:0 (22:21, 19:18)

“Odigrale smo fantastičan turnir od početka do kraja. Prvu utakmicu smo se malo tražile, a nakon toga se sve posložilo. Svaka od nas odradila je ono što se zahtijevalo. Nažalost, nedostajalo nam je malo sreće u polufinalu u kojem smo bile bliže pobjedi nego u utakmici za treće mjesto. Na kraju, ispunjen je cilj, a to je odlazak na Svjetsko prvenstvo. Zaista smo jako sretne i ponosna sam na cijelu ekipu“, izjavila je kapetanica ženske reprezentacije Kristina Smiljanić.

“Došli smo na Svjetsko prvenstvo s ciljem ulaska u polufinale i s nadom da možemo otići do kraja, do zlata. Poraz u četvrtfinalu od Norveške bio nam je veliki šok, ali uspjeli smo se podignuti. S time što smo od devet utakmica, izgubili samo jednu, možemo reći da vrijedimo više od petog mjesta, nažalost u četvrtfinalu smo izgubili šanse za ulazak u borbu za medalje, ali osigurali smo Svjetsko prvenstvo“, kazao je kapetan Hrvatske, Ivan Jurić.

Sljedeće pjeskaško natjecanje je na rasporedu od 25. do 31. kolovoza u grčkom Patrasu, koji će ugostiti Mediteranske igre na pijesku.

(Foto:  Jozo Cabraja  Kolektiffimages)

RUKOMET