Hrvatice ispustile dva seta prednosti: Kao da je na teren izašla neka druga ekipa!

Hrvatska, Foto, cev.lu

Nakon dvosatne teške borbe hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija izgubila je od Bjelorusije s 2:3 (25:10, 25:15, 21:25, 20:25, 9:15).

Naše reprezentativke najprije su odličnom igrom ‘razbile’ u prva dva seta ekipu Bjelorusije, da bi potom došlo do drastičnog pada u igri. Bjeloruskinje su se potom vratile u igru, te dobile sljedeća tri seta. Premda je na tragičan način izgubila susret s Bjelorusijom, nisu izgubljene šanse za plasman u drugi krug natjecanja jer u subotu Hrvatska igra s reprezentacijom Gruzije, koja je po općoj ocjeni najslabija ekipa naše kvalifikacijske skupine.

Hrvatska reprezentacija prikazala je u prva dva seta doista odličnu igru, obrana i napad jednako su sjajno funkcionirali, pa Bjeloruskinje nisu imale ni najmanje šanse. No u trećem setu naša je ekipa zaigrala vrlo slabo te je omogućila Bjeloruskinjama da se vrate u igru i da dobiju na sigurnosti i samopouzdanju. Do kraja susreta Bjeloruskinje su igrale sve bolje, a naše igračice nikako se nisu mogle vratiti na razinu prva dva seta pa su doživjele, s obzirom na ono što je viđeno, ipak šokantan poraz.

Nakon susreta izbornik Lovrinov je izjavio: “Naša reprezentacija odigrala je nevjerojatna dva seta, imali smo čak 16 uspješnih blokova, ali tada kao da je na teren izašla jedna druga ekipa, pali smo u napadu i obrani i više nismo mogli zaustaviti naš protivnice. U napadu je sve palo na Fabris i Barun Šušnjar, a to nije bilo dovoljno za pobjedu. No sada se moramo okrenuti utakmici s Gruzijom, koja je nevjerojatno važna jer nas samo pobjeda vodi u drugi krug natjecanja. Vjerujem da smo bolji od Gruzije te da možemo izboriti vizu za Baku”.

Hrvatska reprezentacija igrala je u sastavu Rene Sain, Ana Grbac, Nikolina Božičević, Matea Ikić, Ivana Miloš Prokopić, Katarina Barun Šušnjar, Beta Dumančić, Samanta Fabris, Nika Stanović, Bernarda Ćutuk, Ema Strunjak, Marcela Šaini, Lucija Mlinar i Katarina Luketić.

HRVBJE

U prvoj utakmici skupine B u Tbilisiju Italija je lako savladala ekipu domaćina Gruzije s 3:0, po setovima 25:14, 25:12 i 25:12.

OSTALI SPORTOVI