Hrvatice nakon fantastične pobjede nad Češkom ostale bez snage protiv BiH i bez četvrtfinala: Curama mogu samo čestitati

Hrvatska, Dojkić, FIBA

Nakon veličanstvene partije i pobjede 84:56 protiv Češke, hrvatske košarkašice ipak nisu uspjele izboriti plasman u četvrtfinale…

Bolja je bila ekipa Bosne i Hercegovine 69:80 (18:19, 18:14, 14:19, 19:28), uz nezaustavljivu partiju Jonquel Jones s Bahama, koja je ubacila 24 poena i imala čak 17 skokova.

Ivana Dojkić je predvodila Hrvatsku s 22 poena, Iva Slonjšak ih je postigla 14, a Ana Marija Begić 11 uz 9 skokova.

“Čestitke reprezentaciji Bosne i Hercegovine na pobjedi. U prvom poluvremenu smo igrali dosta dobro, zatvarali smo odlično Jones i Gajić, vodili nekoliko poena razlike. One su igrale jako agresivnu obranu u pluća na Dojkić i Slonjšak. Izmorile su ih, a mi smo u skraćenoj rotaciji odigrali u kratkom vremenu dvije izuzetno teške utakmice. Jones je svojom kvalitetom u zadnjih pet minuta pogodivši dvije trice sa sedam metara preko ruke, a i zatvaranjem reketa svih 40 minuta, riješila utakmicu. Otjerala nas je od koša, a nama je bilo teško bez brze igre u igri pet na pet izdominirati. Nismo imali toliko igračica za rotaciju, pogotovo nakon što je Periša ozlijedila koljeno u prvoj četvrtini,” komentirao je nakon utakmice izbornik Bralić.

“Nedostajalo je svježine na kraju da materijaliziramo dobru igru. U završnici su one pogodile apsolutno sve što su uputili na koš, jedno pet-šest trica. Jones ih je povukla svojom ekstra klasom. Curama mogu samo čestitati. Ovo je jedna izuzetni mlada ekipa s prosjekom godina ispod 25. Za njih vrijeme radi. Ovo im je prvi nastup na jednom velikom natjecanju. Sigurno da im nije bilo lako. dale su sve od sebe. Prošli smo prvi krug i šteta za ovu utakmicu. Da je bio još jedan dan odmora možda bi sve to izgledalo bolje, možda bi imali više snage, ali u pozicionoj igri je jako teško igrati protiv Bosne i Hercegovine s Jones u reketu.”

(Foto: FIBA)

KOŠARKA