Protiv Škotske ćemo gledati jednu ‘drugu’ Hrvatsku

Croatia Training Session and Press Conference - UEFA Euro 2020: Group D

(Foto:Jan Kruger – UEFA/UEFA via Getty Images)
Hrvatska nogometna reprezentacija večeras u Glasgowu od 21 sat po našem vremenu igra protiv domaćina Škotske odlučujuću utakmicu za prolazak u osminu finala Europskog prvenstva.

Vatreni su u prvom nastupu izgubili od Engleza, a u drugom remizirali sa Česima. Za nastavak natjecanja potrebna je pobjeda!

Izbornik Zlatko Dalić najavio je bolje izdanje Vatrenih…

“Mi moramo nametnuti svoj stil i pretočiti na teren ono što se dogovorimo u svlačionici. To nije bio slučaj protiv Češke kad smo ušli u bespotrebnu jurnjavu i nismo bili sposobni suprotstaviti se veznom redu. Imamo mogućnost i kvalitetu. Jedna od glavnih stvari bit će strpljenje, ne smijemo gubiti glavu. Najvažnija je pobjeda, kad god stigla.”

Ukazuje Dalić da je momčadi u ovom trenutku iznimno bitna podrška javnosti.

“Želim da Hrvatska ima podršku, ova reprezentacija to zaslužuje, da nas se ne napucava blatom i uvredama, da nas se ne napada. Jedino je to ispravno, drugo je neispravno. Mislim da je svima želja da Hrvatska prođe, a ne da nas se vrijeđa kroz komentare,” prenosi hns-cff.hr.

Škotski reprezentativac Billy Gilmour pozitivan na koronavirus…

“Znam samo da je na nas vršen veliki pritisak da promijenimo kamp, napravili smo iznimku i ostali u Hrvatskoj, putujemo svaka tri dana i to za nas nisu realni. Ne bih htio da Hrvatska napravi nešto van zelenog terena, ali uvjeti moraju biti jednaki za sve, a to sad nije slučaj. Želim Gilmouru brz oporavak i istodobno ne želim da itko u škotskoj reprezentaciji zbog njega propusti utakmicu. On možda i ne bi bio u početnom sastavu pa ne vidim to kao nekakav plus za nas,” ističe Dalić, koji se nada da njegovi igrači neće biti u strahu da se eventualno ne zaraze,” dodao je Dalić pa naglasio:

“Rekao sam i ponovit ću da smo mi najviše oštećeni, jer smo puno kvalitetniji kad imamo podršku naših navijača. Nije fer da igramo protiv dva domaćina, da moramo putovati. Nas se plaši već mjesec dana, ne smijemo ovo, ne smijemo ono. Tek stigli u Glasgow, malo jesu svi u strahu i neizvjesnosti, ali moramo pažnju usmjeriti na utakmicu, ostalo zaboraviti. Cijelo prvenstvo svi imaju problema, mi pazimo na te stvari, ali nikad se ne zna što se može dogoditi. Nadam se da igrači neće biti u strahu.”

Ivan Perišić također je uvjeren u uspjeh: “Igrat će pred svojim navijačima. Neke zemlje igraju kod kuće, neke ne mogu imati navijače u gostima, pa smo oslabljeni, ali moramo se skupiti i proći skupinu pa će biti lakše. Nismo bili pravi u prve dvije utakmice, trebamo puno više trčati, ali nema straha. Pričali smo između sebe, protiv Škotske ćemo gledati jednu drugu Hrvatsku, a dobro je to što i njima treba pobjeda pa će utakmica biti otvorena. Otkad sam ja tu, već deset i više godina, Hrvatska je uvijek bila prava kad je bilo najteže, uvijek smo odigrali pravu utakmicu kad je trebalo i ‘vratili se iz mrtvih’. Mislim da će to biti tako i protiv sada.”

Hrvatska u službenim utakmicama nikad nije pobijedila Škote, vrijeme je da se i ta tradicija sruši.

NOGOMET