Hrvatice preokretom do prve pripremne pobjede, Podravka i Koka saznale europske suparnice

Štit

Hrvatske rukometašice upisale su prvu pripremnu pobjedu uoči Europskog prvenstva, koje se od 29. studenog do 16. prosinca održava u Francuskoj.

Izabranice Nenada Šoštarića preokretom su svladale Slovakinje na turniru Štit Cheba u Češkoj.

Šoštarić okupio rukometašice na početku priprema za Euro: Samo jednu stvar možemo obećati

Slovačka je 15-ak minuta prije kraja imala i četiri pogotka viška, no, u završnici Hrvatska preokretom dolazi do pozitivnog rezultata 22:20.

Najefikasnija je bila Selena Milošević sa četiri pogotka, dok su po tri dodale Valentina Blažević, Dora Krsnik i Katarina Ježić. Plahinek i Turk postigle su po dva gola, a po jedan su dodale Prkačin, Glavan, Milosavljević te Stela i Paula Posavec.

U petak je na raasporedu utakmica protiv Češke.

Podravka i Koka saznale europske suparnice

Podravka Vegeta će svoj europski put u ovoj sezoni nastaviti u skupini D EHF Kupa gdje će snage odmjeriti s rumunjskom Craiovom, španjolskom Bera Berom i danskim Nykobingom. Prvo kolo grupne faze predviđeno je za 5. ili 6. siječnja iduće godine, a posljednje kolo igra se 9. ili 10. veljače. Dvije prvoplasirane ekipe iz svake grupe prolaze u četvrtfinale.

Koka će pak u svom novom nastupu u Challenge Cupu igrati s bjeloruskim Gomelom. Prvu utakmicu igraju u gostima 2. ili 3. veljače, dok je uzvrat u Varaždinu tjedan dana kasnije (9. ili 10. veljače 2019.)

RUKOMET