[VIDEO] Hrvatice se u Bugarskoj pripremaju za olimpijske kvalifikacije: Pune smo nade

Hrvatska zenska odbojkaska reprezentacija

Hrvatske odbojkaške reprezentativke stigle su u Bugarsku, gdje će odraditi posljednje pripreme prije kvalifikacijskog turnira za olimpijske igre.

Za mjesto u Tokiju Hrvatice će se od 7. do 12. siječnja boriti u Nizozemskoj, a protivnice u skupini bit će im Belgija, Njemačka i Turska.

Hrvatska zenska odbojkaska reprezentacija i stozer

”Pripreme su mi važne kako bih mogao odrediti u kakvoj smo formi za turnir, a Bugarska je izvrstan protivnik baš za to. U Nizozemskoj nas očekuju protivnici na vrlo visokoj razini, ali želimo igrati našu najbolju odbojku. Moramo napraviti puno u kratkom roku ali vjerujem da možemo do plasmana na Olimpijske igre. Sve ekipe na turniru su dobre, ali izdvojio bih Tursku kao najveći izazov u našoj grupi,” izjavio je izbornik hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije Daniele Santarelli.

Drugu grupu na turniru čine Nizozemska, Bugarska, Azerbajdžan i Poljska. Samo jedna ekipa putuje u Tokio tako da je ovo Hrvatskoj posljednja nada za plasman na Olimpijske igre. Iako ih očekuju teške utakmice, među djevojkama vlada optimizam i pozitivna atmosfera.

Hrvatska, odbojkašice

”Nismo se vidjele od ljeta i sada smo se ponovno okupile, atmosfera je odlična i pune smo nade. U ekipi je puno mladih igračica kojima je ovo prvi ovakav turnir tako da je pozitivna i određena pozitivna trema,” izjavila je hrvatska reprezentativka Sanja Gamma koja se osvrnula i na protivnike na turniru: ”Protiv Njemačke i Belgije nismo dugo igrali, a riječ je o izvrsnim ekipama. S Turskom igrali ljetos na Europskom prvenstvu, izgubile 3:2, ali bilo je gusto i igrala se odbojka na visokom nivou. Turnir je težak ali nema nijedna ekipa koju ne možemo pobijediti!”

Uz Sanju, na pripreme i turnir otputovale su i Bernarda Brčić, Lea Deak, Lucija Mlinar, Matea Ikić, Katarina Pavičić, Ema Strunjak, Martina Šamadan, Beta Dumančić, Božana Butigan, Rene Sain, Nikolina Božičević i Lara Vukasović.

Odbojkašice, Hrvatska

Kapetanica Samanta Fabris u četvrtak je sa svojim Kazanom osvojila Kup Rusije te će se ekipi pridružiti u Bugarskoj.

Pobjeđivati pred našom publikom

Reprezentativke je otpratio i predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Ante Baković koji se osvrnuo na nedavno dobiveno domaćinstvo Europskog prvenstva za žene 2021:

”Puno odbojkašica i odbojkaša ima sjajnu karijeru, ali ne dobiju priliku igrati veliki turnir pred svojom publikom. Mi smo ovim divnim curama to omogućili i bit ćemo uz Bugarsku, Rumunjsku i Srbiju jedan od domaćina Europskog prvenstva 2021. Uvjeti koje smo morali ispuniti bili su vrlo rigorozni, ali naša reprezentacija to zaslužuje. U Hrvatskoj će igrati, uz nas, još pet reprezentacija. Važno nam je da vrhunsku odbojku dovedemo u Hrvatsku i počnemo pobjeđivati pred našom publikom!”

Daniele Santarelli, Sanja Gamma, Ante Bakovic

 

OSTALI SPORTOVI