Hrvatice treće u Beogradu, ragbijaši Nade osvojili treću ovosezonsku titulu

Hrvatska R7 reprezentacija

Hrvatska ženska ragbi 7 reprezentacija na Europskom prvenstvu skupine Conference igranom u Beogradu osvojila je treće mjesto. Na dvodnevnom turniru u Beogradu nastupilo je 9 reprezentacija: Andora, Austrija, Bugarska, Izrael, Hrvatska, Latvija, Litva, Luxembourg i Monaco. Naše djevojke prvog dana natjecanja u skupini najprije su pobijedile reprezentativke Bugarske 17:14 a potom i reprezentativke Austrije 17:12 te zauzele prvo mjesto u skupini koje im je omogućilo borbu za sami vrh skupine Conference. U nastavku natjecanja za plasman naše djevojke prvo su poražene od reprezentacije Latvije 0:26 da bi potom u vrlo važnom susretu pobijedile reprezentativke Luxembourga 19:7 te se plasirale među prve tri reprezentacije.

U finalnom razigravanju između Austrije, Izraela i Hrvatske najbolje su se snašle reprezentativke Izraela koje su upisale dvije pobjede te osvojile I mjesto skupine Conference.

Rezultati Finalne skupine: Austrija – Hrvatska 27:0, Izrael Hrvatska 29:0, Izrael – Austrija 14:10.
Konačan poredak: 1. Izrael 4. Latvija 7. Luxembourg
2. Austrija 5. Andora 8. Litva
3. Hrvatska 6.Bugarska 9. Monaco

Za Hrvatsku su igrale: Nika Dedić, Dubravka Kovač, Tihana Žaja, Viktorija Žigaj, Sara Buratović, Dina Madir, Maja Gajica, Antonela Jurko, Franćeska Pleština, Ela Avramović, Anabela Bonacić Vicić, i Lara Josipović.

Ragbijaši Nade osvojili treću seniorsku titulu u sezoni

Na finalnom turniru Prvenstva Hrvatske u ragbiju 7 održanom u Zagrebu ragbijaši Nade osvojili su prvo mjesto te tako nastavili uspješan pobjednički niz u sezoni 2021. Ovo je treća ovosezonska titula seniora Nade u službenim natjecanjima Hrvatskog ragbijaškog saveza. Uz već ranije osvojeno Prvenstvo Hrvatske u ragbiju 15 te Kupu Hrvatske, sada su najbolji i u olimpijskoj ragbi 7 disciplini.

Rezultati:
RK Nada – RK Novi Zagreb 40 : 0
RK Sinj – RK Zagreb 19 : 21
HARK Mladost – RK Nada 5 : 7
RK Novi Zagreb – RK Sinj 10 : 28
HARK Mladost – RK Zagreb 5 : 7
RK Nada – RK Sinj 40 : 5
RK Zagreb – RK Novi Zagreb 35 : 0
HARK Mladost – RK Sinj 28 : 5
RK Zagreb – RK Nada 14 : 17
RK Novi Zagreb – HARK Mladost 0 : 45

Poredak: 1. RK Nada, 2. RK Zagreb, 3. HARK Mladost, 4. RK Sinj, 5.RK Novi Zagreb.

Pobjednička momčad Nade nastupala je u sastavu: Ivan Bibić, Jure Šolić, Krešimir Čorić, Luka Lerotić, Duje Plazibat,DomagojPlazibat, Joško Markić, Mislav Abramušić, Mario Vukša,Filip Starčević, Luka Perlain i Luka Tomaš. Voditelji momčadi: Mate Borozan i Luka Lerotić.

OSTALI SPORTOVI