[PRIJENOS UŽIVO] Hrvatska kreće u obranu svjetske titule: Ključ je četvrtfinale!

Hrvatska, Beach Handball Croatia

Hrvatska reprezentacija u rukometu na pijesku otputovala je na Svjetsko prvenstvo, koje će se od 24. do 29. srpnja održati u ruskom Kazanju.

Naši rukometaši brane naslov svjetskih prvaka, a pod vodstvom izbornika Mladena Paradžika, kojem je to prvi nastup u trenerskoj ulozi, nadaju se obrani titule!

Protivnici u skupini Hrvatskoj bit će Urugvaj, Argentina i Iran.

Kapetan Ivan Jurić najavio je nastup na Svjetskom prvenstvu: “Urugvaj je prva utakmica i odmah najteži protivnik, to je ekipa koja je redovito osvajala druga mjesta na Panameričkim Igrama. Imaju sjajan napad i odličnog golmana, a na prošlom Svjetskom prvenstvu su nam čak uzeli i set. Protiv Argentine moramo biti posebno oprezni, jer najavljuju da mogu igrati protiv svakoga. S Iranom smo zadnji puta igrali 2008. i vjerujem kako to nije ista ekipa od tada. Osvojili su treće mjesto na Azijskim Igrama, iza Katara i Omana. Nadam se trima pobjedama i prolasku drugu rundu s maksimalnim brojem bodova. Ključ obrane naslova bit će četvrtfinale i izbjegavanja favorita poput Brazila, Španjolske ili domaćina Rusa. Ove godine smo u pomlađenom sastavu, ali nemamo manjak kvalitete nego iskustva na velikim natjecanjima. Ključ je četvrtfinale!”

Hrvatski rukometaši su u skupni svladali Urugvaj 2-1, u utorak igraju još protiv Argentine, dok će u srijedu na teren protiv Irana.

REZULTATI

RASPORED

PRIJENOS UŽIVO

(Foto: Beach Handball Croatia)

RUKOMET