Hrvatska u lovu na jedino zlato koje joj nedostaje: Držimo se i dalje naše filozofije!

Hrvatska, rukomet na pijesku

Hrvatski muška reprezentacija u rukometu na pijesku stigla je u poljski Wroclaw gdje se od 20. do 30. srpnja održavaju Svjetske igre, veliko natjecanje sportova koji nisu sastavni dio Olimpijskih igara.

Rukomet na pijesku na rasporedu je od 26. do 29. srpnja, a hrvatski rukometaši pokušat će doći do jedinog zlata koje im nedostaje u kolekciji.

Višestruki svjetski i europski prvaci na Svjetskim igrama osvojili su tri bronce (2005., 2009., 2013.), a ovogodišnji put prema najsjajnijoj medalji počinju u skupini A, protiv Mađarske, Egipta i domaćina Poljske.

U skupini B su Katar, Urugvaj, Australija i branitelj naslova Brazil.

Hrvatsku će u Wroclawu predstavljati Josip Šandrk, Ivan Jurić, Zvonimir Đikić, Lucian Bura, Dario Begonja, Ivan Dumenčić, Dominik Marković, Tomislav Lauš, David Henigman i Matej Semren.

Izbornik Davor Rokavec najavio je natjecanje: “Ovo je jedina zlatna medalja koja nam nedostaje, ali i prvo natjecanje u kojima imamo toliko nepoznanica da ne znamo što bismo očekivali. Mi se naše filozofije držimo i dalje i probat ćemo maksimalno odraditi sve što možemo. Pripremat ćemo se da odigramo najbolje što možemo, igramo s Mađarskom i Poljskom koje su proteklog mjeseca bile i u Hrvatskoj na Europskom prvenstvu. Ostali smo bez dva igrača i još uvijek čekamo Ivana Dumenčića, svašta se događa u kratkom vremenu, isprobavamo neke nove varijante i koliko ćemo se uspjeti pripremiti vidjet ćemo tek kada dođemo tamo. Plakati i kukati nećemo, idemo dati sve od sebe, pa što uspijemo napraviti, napravit ćemo.”

Svoja očekivanja otkrio je i Matej Semren: “Iako smo prošli put bili brončani na Svjetskim igrama, mi smo aktualni svjetski prvaci na prvenstvu na kojem je bio i Brazil. Iako jest malo izmijenjen kadar igrača, mislim da su svi dečki u reprezentaciji kvalitetni i na razini i štoviše voljni. Neovisno o protivnicima, mi i dalje ganjamo prvo mjesto”.

(Foto: Beach Handball Croatia)

RUKOMET