Hrvatska u Osijeku kreće u borbu za Svjetsko prvenstvo: Uz malo sreće i podršku publike možemo očekivati dobar rezultat

Hrvatska, futsal

Nakon uspješnog prolaska kroz prvo kolo kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u futsalu, hrvatska futsalska reprezentacija između 29. siječnja i 1. veljače odigrat će tri kvalifikacijska susreta u sklopu Elitnog kola. Hrvatska je domaćin Elitnog kola za Skupinu C, u kojoj se nalaze i Rusija, Azerbajdžan te Slovačka.

Prvoplasirana momčad u skupini osigurat će mjesto na Svjetskom prvenstvu, dok će drugoplasirana momčad sudjelovati u doigravanju za preostala dva mjesta u Litvi.

Hrvatska reprezentacija okupila se 18. siječnja te otputovala na dvije gostujuće prijateljske utakmice u Srbiju, a od početka tjedna futsalski reprezentativci nastavili su pripreme za Elitno kolo u Osijeku.

“Dugo smo na okupu, dobro smo raspoloženi i nadam se da će igrači tu atmosferu prenijeti u utakmicu s Azerbajdžanom. Pripreme smo odradili najbolje što možemo i jedva čekamo početak. Doduše, nismo bili kompletni, no kroz prijateljske utakmice sa Srbijom vidjeli smo na koje igrače možemo računati. U osječkom dijelu priprema napravili smo finalizaciju i uigravali se, a pritom nemamo Marinovića – jasno je koliko nam takav igrač nedostaje”, rekao je hrvatski izbornik Mato Stanković, piše hns-cff.hr.

“Ne tražimo alibije, no realno je Rusija prva jakosna skupina, Azerbajdžan druga, a mi treća. Prema tome, Azerbajdžan je favorit, no mi igramo kod kuće i znamo što nam ta utakmica nosi. Napravit ćemo sve da im poremetimo planove, sve su nam dosadašnje utakmice s njima bile u egalu. Nezgodno je što se kod njih nikada ne zna tko će doći, u odnosu na sastav od prije dva mjeseca imaju jednog novog Brazilca i dva nova Iranca. Ipak, ne vjerujem da mnogo toga mogu promijeniti”.

“Napravili smo dobru analizu i želimo odigrati prvu utakmicu na razini koju smo pokazali protiv Rusije i Italije, da se ne obaziremo previše na Azerbajdžan, nego da budemo najbolji što možemo. Tada uz malo sreće i podršku publike možemo očekivati dobar rezultat. Osijek prima sve hrvatske reprezentacije velikog srca i nema razloga da tako ne bude i sada, treba nam potpora i nadam se da ćemo u subotu s Rusima odlučivati o prvom i drugom mjestu”, zaključio je izbornik Stanković.

Vratari: Žarko Luketin, Zoran Primić
Braniči: Duje Bajrušović, Franco Jelovčić, Josip Jurlina, Davor Kanjuh, Vedran Matošević, Tihomir Novak
Napadači: Matej Horvat, Duško Martinac, Luka Perić, Kristijan Postružin, Josip Suton, Luka Suton

Kvalifikacije za SP, Elitno kolo, Skupina C (Sportska dvorana Gradski vrt Osijek)
29. siječnja
RUSIJA – SLOVAČKA (17:00 sati)
HRVATSKA – AZERBAJDŽAN (20 sati)

30. siječnja
AZERBAJDŽAN – RUSIJA (17:00 sati)
HRVATSKA – SLOVAČKA (20 sati)

1. veljače
SLOVAČKA – AZERBAJDŽAN (17:00 sati)
RUSIJA – HRVATSKA (20 sati)

NOGOMET