[VIDEO] Hrvatski juniori prvi puta u povijesti u finalu Svjetskog prvenstva: Želimo da uživate

Dominiković, HRS

Hrvatska muška rukometna reprezentacija igrat će prvi puta u povijesti u finalu juniorskog Svjetskog prvenstva!

U polufinalnoj utakmici su izabranici Davora Dominikovića nadigrali Portugal rezultatom 31:28 (12:9) te su bez poraza osigurali borbu za najsjajnije odličje. U finalu će Hrvatska odmjeriti snage s Francuskom, a susret je na rasporedu u nedjelju od 16.30 sati.

S osam pogodaka naš najbolji strijelac bio je Ivan Martinović i izabran je za igrača susreta. Fran Mileta je zabio sedam uz samo jedan promašaj sa sedam metara. Josip Šarac je dodao šest.

“Skidam kapu do poda ovim momcima. Ponosni smo i ja cijeli stožer na njih. Rekli smo im prije utakmice, želimo vidjeti osmijeh na vašim licima, želimo da uživate. Imali ste dugačak put do toga. Kako god ova dva dana završila vi ste napravili sjajnu stvar. Još ste te dvije utakmica juniori i onda ulazite u svijet odraslih. Premda, realno oni su odrasli ljudi koji su pokazali i ‘onu stvar’ i glavu kada su neke okolnosti bile protiv nas. Trener Dinko Đanković me nagovarao i uzeo sam time out u desetoj minuti, iako je to bilo jako riskantno. I hvala mu na tom i mnogim drugim savjetima. Iščupali smo se. Mi smo u tim trenucima ovim igračima samo odškrinuli vrata, oni su trebali ući u prostoriju gdje je ‘party’. I zapravo su posljednjih deset minuta oni vodili sami sebe kroz utakmicu. To je velika, velika stvar,” rekao je Dominiković pa najavio veliko finale u Španjolskoj:

“Vidio sam ih 16 minuta u polufinalu s Egiptom, jer su igrali prije nas i 14 minuta protiv Danske. To znači da je dugačka noć pred nama. Prošlu smo zaspali u pola pet, ovu ćemo vjerojatno u pet. Nevjerojatno je da su IHF i domaćin tako složili kalendar da iz dvorane izađemo noćas oko ponoći i već sutra u rano poslije podne igramo finale. Hvala im što na takav način brinu o zdravlju igrača,” jasno je poručio.

RUKOMET