Hrvatski kadeti bez finala Svjetskog prvenstva: Nismo odigrali ono što smo se dogovorili i pripremili

Panza, kadeti, HRS

Hrvatska muška rukometna kadetska reprezentacija poražena je od Španjolske u polufinalu Svjetskog prvenstva u Gruziji. Vršnjaci iz Španjolske slavili su s 26:24 (13:12) i time poslali Hrvatsku u borbu za broncu.

Španjolci su tijekom većine utakmice bili u prednosti, a Hrvatska svoje prilike u završnici nije iskoristila.

Prvo ime Hrvatske u ovom susretu bio je Dario Raguž koji se u strijelce upisao sedam puta, a još četiri dodao je Tin Lučin. Ivan Panjan na golu skupio je devet obrana.

“Španjolska je bila bolji protivnik u ovoj utakmici i zasluženo je pobijedila. Mi nismo odigrali ono što smo dogovorili i pripremili, ni u obrani ni u napadu. Imali smo previše individualnih pogrešaka u oba smjera, kao i premalo raspoloženih igrača u napadu. Obrana je bila ta koja nam nije donijela mirnoću i ta se nervoza vukla u napad. Nismo se kretali i nismo ponavljali kretanja koja smo dogovorili,” naglasio je izbornik Luka Panza.

“Među četiri najbolje momčadi na svijetu smo. Imamo u nedjelju utakmicu za osvojiti brončanu medalju. Samim ulaskom u polufinale smo napravili veliku stvar, ali mislim da vrijedimo medalje. Trebamo dobro prespavati ovu noć i pripremiti se najbolje što možemo za utakmicu za broncu”, dodao je.

Hrvatska će utakmicu za treće mjesto igrati u nedjelju od 13.30 sati po hrvatskom vremenu protiv poraženog iz drugog polufinalnog susreta Francuske i Danske.

Mlade Hrvatice 13. u Europi

Hrvatska ženska kadetska reprezentacija završila je nastup na svom prvom Europskom prvenstvu. U posljednjoj utakmici borile su se za 13. mjesto s reprezentacijom Austrije s kojom su već snage odmjerile u razigravanju od 9. do 16. mjesta. Nakon poraza, hrvatske kadetkinje su se revanširale Austrijankama, slavile s 34:27 (16:13) i osvojile 13. mjesto. U redovima Hrvatske istaknule su se Ema Guskić s osam i Tina Barišić sa sedam postignutih pogodaka.

RUKOMET