Ivanković: “Vjera u pobjedu je bila presudna, sigurno će se stvari sada okrenuti na bolje”

Branko Ivanković, Foto GNK Dinamo

Branko Ivanković, Foto GNK DinamoNogometaši Dinama pogotkom u posljednjim trenucima dvoboja stigli su do pobjede protiv Rijeke na Maksimiru, u derbi susretu 12. kola MAXtv Prve lige. Nakon serije loših rezultata i katastrofalnog izdanja i poraza u Bugarskoj kod Ludogoreca, ovo slavlje barem je malo podignulo atmosferu u modroj svlačionici.

Kapetan Joe Šimunić istaknuo je kako igrači trebaju vjerovati u uspjeh: “Borbenost i pristup kao večeras od prve do zadnje sekunde na kraju je nagrađen. Jako je lijep osjećaj dobiti u zadnjoj sekundi i mislim da smo sto posto zaslužili. Mogli smo ranije postići pogodak, ali eto, tako je bilo i morali smo paziti istovremeno da ne primimo gol cijelu utakmicu,” prenosi službena stranica kluba.

“Svi smo sretni, atmosfera u svlačionici je super i trebamo u svaku utakmicu ulaziti ovako. Svi igrači trebaju vjerovati i uspjeh će doći,” uvjeren je kapetan Dinama.

U21 reprezentativac Marcelo Brozović istaknuo je kako je pobjeda Dinama apsolutno zaslužena: “Sretan sam, svi smo jako zadovoljni u ekipi. Oni nisu imali posebne prilike večeras i dominirali smo, odlično smo odigrali i na kraju smo zasluženo pobijedili.”

Strateg Branko Ivanković bio je sretan nakon pobjede izborene u posljednjim sekundama dvoboja: “Želim čestitati svojim igračima na želji i upornosti jer su 90 minuta dominirali, stvarali prilike i vjerovali u pobjedu te smo na kraju nagrađeni. Pokazali smo agresivnost i odlučnost od prve do zadnje sekunde i ova pobjeda će sigurno okrenuti stvari na bolje,” piše na gnkdinamo.hr.

Vjera u pobjedu na kraju je presudila: “Naravno da su igrači bili presretni nakon utakmice, pokazali su karakter, zaista su davali sve od sebe, vjerovali da će dobiti i to je danas odlučilo.”

Uvjeti u kojem radi Dinamo samo su mi dodatna motivacija za rad sa svojim igračima

Trener Rijeke Slovenac Matjaž Kek bio je nesretan što borbenost i želja njegovih igrača nije na kraju bila nagrađena bod. No, priznao je kako je Dinamo bio bolji suparnik: “Kad se tako dobije gol, onda je to puno nesreće, ili ako hoćete sreće za protivnika. Ali kad pogledate sve skupa, pobjeda Dinama je zaslužena. Imali su prilike i inicijativu. Šteta samo za naše igrače da nisu bili nagrađeni za borbu, ali objektivno Dinamo je bio bolji, a nas već jako brzo čekaju nove utakmice. Valjda će se i nama koji put vratiti sreća, ali takav je nogomet. Koji put uzme, koji put vrati,” prenosi službena stranica kluba s Kantride.

“Kad sam danas vidio u kakvim uvjetima rade u Dinamu u odnosu na naše, onda sam i ja dobio dodatnu motivaciju za rad  s ovim igračima. Oni rade i igraju pošteno,” zaključio je Kek za kraj. (Foto: gnkdinamo.hr)

AKTUALNO NOGOMET

Ostavi komentar