Željko Babić: “Pobjeda protiv Zagreba stigla je u pravi trenutak”; Dvoršek: “Bilo je samo pitanje vremena kada će Meškov proigrati”

Željko Babić

Željko BabićRukometaši Croatia osiguranje Zagreba, hrvatskog prvaka i aktualnih osvajača regionalne SEHA Gazprom South stream lige poraženi su u bjeloruskom Brestu od Meškova s 21:19, a trener pobjedničke ekipe, donedavni član stručnog stožera Zagrebaša i pomoćnik izbornika hrvatske reprezentacije Slavka Goluže, Željko Babić, ovako je vidio ovaj dvoboj:

“Vjerujem u to i to je moje prvo pravilo – mora se igrati dobra obrana za pobjedu! Imali smo odličnu defenzivnu kontrolu Zagrebovih napada, a šansu koju su imali u prvom poluvremenu za uvjerljivije vodstvo nisu iskoristi, nisu najbolje reagirali. U drugom poluvremenu još smo podignuli razinu naše igre, zatvorili smo njihove vanjske pucače i vjerujem kako je to presudilo,” istaknuo je Babić.

Nakon serije slabijih rezultata ova pobjeda vratila je samopouzdanje igračima, ali i treneru Meškova: “Nevjerojatno dobro treniramo, ali imamo ‘mali milijun’ problema unutar ekipe s ozljedama, koje su u najmanju ruku čudne. Pobjeda protiv Zagreba stigla je u pravi trenutak i vjerujem da ćemo svi sada shvatiti, i ja kao trener i Uprava kluba i igrači, kako možemo, a mislim kako možemo igrati još puno bolje. Ova pobjeda puno će nam značiti za daljnje europske nastupe, jer u Kupu EHF igramo protiv trenutno prve ekipe ruskog prvenstva.”

Strateg Zagrebaša Boris Dvoršek čestitao je suparniku na pobjedi: “Meškov je dobra momčad i bilo je samo pitanje vremena kada će početi igrati kao danas. Mislim da je utakmicu odlučila njihova obrana u drugom poluvremenu prema kojoj smo se postavili s puno straha u napadu i iz toga se nismo uspjeli izvući. Mi smo svjesni da imamo mladu ekipu koja mora proći ovakva iskustva i ovakva gostovanja. Bilo je premalo hrabrosti u napadu, pogotovo u prvom poluvremenu kad smo trebali otići na četiri, pet pogotka prednosti, ali nismo uspjeli. Mogu im samo čestitati, a mi idemo dalje jer nas već iduće subote očekuje važna utakmica u Liga prvaka.”

Rukometaši Croatia osiguranje Zagreba u subotu 12. listopada igraju iduće susret, U EHF Ligi prvaka gostuju u Rusiji kod Sankt Peterburga.

AKTUALNO RUKOMET

Ostavi komentar