Ivezić: “Vjerujem u ove cure!” Šuker: “Osnovat ćemo Stručni savjet i za žensku košarku”

Hrvatska ženska košarkaška, Foto Marin Sušić, HKS

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija okupila se u Velikoj Gorici prije početka priprema za dvije utakmice novog kvalifikacijskog ciklusa za odlazak na iduće Europsko prvenstvo u Češku.

U odnosu na ovogodišnji EuroBasket Iva Slišković se oprostila od reprezentativnog dresa, Ana Lelas i Mirna Mazić nažalost nisu s reprezentacijom zbog ozljeda, a priliku su dobile mlade Ivana Dojkić i Iva Slonjšak koje su se odmah uklopile u pozitivnu atmosferu.

“Unatoč tome, mislim da se s ovih 14 cura možemo pripremiti za utakmice s Nizozemskom i Estonijom i u prvom krugu kvalifikacija napraviti dobar rezultat. Vjerujem da će nas veljača pomaziti i da ćemo tada biti kompletni, još jači i još kvalitetniji,” poručio je izbornik Braslav Turić.

Hrvatice u subotu 21. studenog u Amsterdamu protiv Nizozemske, a 25. studenog reprezentacija u Tallinnu igra protiv Estonije.

Kapetanica Jelena Ivezić vjeruje u dobre rezultate: “Za razliku od prošlog EuroBasketa gdje smo imale puno ozljeda, ove godine imamo isto taj mali hendikep. Ali pozitivno je što svi mi dolazimo iz klubova gdje imamo vodeće uloge i taj mali mini period za pripreme može jako dobro utjecati na nas, na nekakvu svježinu. Cure su više-manje sve iste. Ne zaboravimo da su ove mlade cure prošli EuroBasket iznijele sve na svojim leđima jer smo mi starije bile ozlijeđene. Veselim se još jednim kvalifikacijama, i ja vjerujem u ove cure!”

“Nizozemska je jedna dosta mlada ekipa, zapravo nismo još upoznate s ostalim igračicama. Znam da igraju FIBA-ine utakmice tako da su mi neke od tih igračica poznate. Znamo ih otprije tri-četiri godine, ali sada su se te neke igračice ostavile košarke i stigle su mlade. Što se tiče Estonije, za mene osobno je totalna nepoznanica, a o Francuskoj ne moramo ni govoriti. Znamo da je među pet top reprezentacija na svijetu. Ali opet kaže – nije nam bitno tko je nasuprot nas jer mi to možemo,” najavila je  Ivezić.

Predsjednik HKS-a Ivan Šuker najavio je promjenu pozicije ženske košarke unutar Saveza: “S nekim promjenama u Hrvatskom košarkaškom savezu, ženska košarka će dobiti jednu malo drugačiju poziciju. Prije svega, pomoćnik Stručnog tajnika bit će čovjek koji će biti zadužen za žensku košarku, a moja ideja je da to bude Željko Ciglar koji će dalje s ostalima odabrati administrativnu ekipu. Isto tako, s obzirom da me prošlih mjesec dana nije bilo jer sam bio okupiran s nekim drugim stvarima, oformit će se i Stručni savjet za žensku košarku. To će biti igračice koje su nekada pronosile slavu ženske košarke i neki stručnjaci. Na takav način naprosto želimo drugačije postaviti mjesto ženske košarke koja je u proteklim vremenima egzistirala na entuzijazmu pojedinaca u pojedinim sredinama, a tako je nažalost i danas. Dakle, mi jednostavno želimo promijeniti neke stvari i omogućiti ženskoj reprezentaciji da ima sve da bi mogla kvalitetno igrati.”

Stručni tajnik ženske reprezentacije Željko Ciglar, košarkaški stručnjak i otac Ive Ciglar: “Mogu samo reći da ću se sa svoje strane potruditi, a oni koji me znaju, znaju da se ja nikad ne predajem i uvijek maksimalno dajem sve od sebe, za ono za što se želim založiti da se napravi još jedan iskorak prema boljem. Da podignemo žensku reprezentaciju na jedan viši nivo. Mogu vam samo obećati da ću sa svoje strane, sve učiniti sa Savezom, suradnicima, a i s vama da to postignemo u komunikaciji. Želim vam da uspijemo u ovim kvalifikacijama i da nastavimo tradiciju igranja na Europskom prvenstvu i u Češkoj 2017.”  (Foto: Marin Sušić/HKS)

AKTUALNO KOŠARKA

Ostavi komentar