Izvrsni Enrico Marotti i Palma Čargo srebrni i brončani na Svjetskom prvenstvu u Bolu na Braču: Predivno je bilo…

Marotti, Foto Clive Bevan

Poljak Maciek Rutkowski i Nizozemka Sara Wennekes pobjednici su Svjetskog prvenstva u jedrenju na dasci zbog kojeg su proteklih tjedan dana najbolji svjetski windsurferi okupirali Bol na Braču te tako dodatno zainteresirali i zabavili brojne turiste i sportske entuzijaste. Tijekom ukupno šest dana natjecanja 39 muškaraca i jedanaest žena natjecali su se u ukupno 15 zasebnih regata.

Clive Bevan photo - Palma Cargo

Odlični su bili i hrvatski natjecatelji Enrico Marotti koji je s početnog četvrtog mjesta izvrsnom vožnjom završio drugi u ukupnom poretku ispred Mattea Iachina iz Italije te Palma Čargo koja je završila druga u foil konkurenciji i treća u fin (peraja) konkurenciji. U natjecanju na perajama od Palme je bila brža drugoplasirana Francuskinja Tuesday-Lou Judd.Luka Mratović bio je 18., Matko Jovanović 29. , Ian Anić 32., Ivica Podrug 36., te Mistral Matulja 38. U ženskoj konkurenciji Katarina Pelivan je bila osma, Lara Bulić deveta i Urška Kavčič Desnica deseta u natjecanju na peraji.

PWA Bol Croatia - Roni Marinkovic photo - Enrico Marotti

“Sretan sam dao sam sve od sebe, izvrsno sam vozio a oprema je bila brza i dobro odabrana. Jako sam zadovoljan rezultatima. Čestitam svim natjecateljima na izvrsnoj borbi, svi su bili fantastični i time mi je ovaj uspjeh još draži,” rekao je Enrico Marotti, inače iz Voloskog, višestruki prvak Hrvatske, amaterski svjetski prvak 2018. i vjerojatno naš najbolji slalomaš svih vremena.

Palma Čargo, 21-godišnjakinja iz Splita, koja se priprema i za Olimpijske igre u Parizu 2024. bila je sličnoga mišljenja: “Predivno mi je bilo ostvariti ovako dobar rezultat na home spotu. Odlično sam se osjećala cijelu regatu i to se vidjelo i na rezultatima. Čestitam pobjednici i svim natjecateljicama koje, moram priznati, nije bilo lako prestići,“ rekla je.

PWA Bol Croatia - Roni Marinkovic photo - Palma Cargo

PWA Bolu ove se godine prvi puta odvija na samome Zlatnom ratu a prvi je puta i da se boduje za prvenstvo najvećim brojem bodova što je omogućilo da u Hrvatskoj pogledamo sportske bravure najboljih natjecatelja svjetskoga windsurfinga.

“Izuzetno sam zadovoljan regatom i vremenom koje nas je poslužilo, uvjeti su bili fantastični. Najviše sam zadovoljan što se Bol pokazao u svom punom svjetlu kao jedna od najatraktivnijih svjetskih destinacija i za windsurf, a čini mi se i da plaža Zlatni rat nikad nije izgledala ljepše nego ovih dana kada je pokazala i svoju sportsku stranu. Zahvaljujem općini Bol, turističkoj zajednici i poduzećima na ukazanom povjerenju i veselim se dolasku svjetske windsurf elite u Hrvatsku i idućih godina.“ rekao je Toni Bulić, organizator regate, dugogodišnji zaljubljenik u sport i vlasnik Zoo station Bol – kultne ‘stanice’ za jedrenje na dasci u Hrvatskoj.

PWA Bol Croatia - Roni Marinkovic photo

Bol na Braču pokazao se kao prava windsurferska meka s jakim maestralom i općenito izvrsnim uvjetima za svjetsko prvenstvo a kojima je uvelike doprinijela i ljepota plaže Zlatni rat. Najbolji svjetski windsurferi iz Hrvatske odlaze s odličnim dojmovima i lijepim uspomenama kojima će dodatno promovirati našu turističku i sportsku ponudu, dok na Zlatni rat u rujnu odmjeriti snage dolaze natjecatelji u olimpijskoj klasi IQ foil.

(Foto: Roni Marinković i Clive Bevan)

VODENI SPORTOVI