Jarun kup: U nedjelju odluka o četvrtfinalistima

Jarun kup D1 (3)

Završio je i drugi dan Jarun kup. U subotu smo svjedočili mnoštvu dobrih poteza jer su na teren izašle muške i ženske seniorske ekipe…

Dan su otvorile ekipe BHV Wasserschlossa i Zagreb Sesveta u kojem su domaći dečki pokazali klasu više od švicarskih gostiju te su odnijeli pobjedu 2:0 u setovima. Na drugom terenu snage su odmjerili švedski Göteborg i domaće uzdanice BHC Sesvete. Nakon dva neočekivano teška seta BHC Sesvete odnijele su pobjedu 2:0 te su prvi pratitelji danskom HEI-BHu s kojima igraju danas u 16:00 sati.

AKRP Zagreb je bio blizu pobjede protiv Švicaraca, ali su u raspucavanju gosti iz Švicarske bili uspješniji 2:1 u setovima. Druga ekipa BHC Sesveta dobro se držala protiv Švedskog nacionalnog tima, dok se Detono lako obračunao s AKRP Zagrebom. White Boysi iz Kaštela imali su poprilično neuspješan dan jer su upisali poraze protiv Ekaterinodara i TSHV Camelota pa će im trebati čudo da prođu skupinu.

Chemo profili upisali su pobjedu protiv Goteborga koji je trenutno na dnu skupine C, a Ekaterinodar sigurno drži vrh skupine A sa svim pobjedama te mirno dočekuju preostale susrete.

U ženskoj konkurenciji poljski Pyrki Poznan upisao je uvjerljivu pobjedu protiv RK Orahovice kojima je ovo prvi pjeskaški turnir i tek su u procesu prilagodbe na nove uvjete.

Vanja Barać iz Orahovice iznijela je dojmove s turnira te što misli o rukometu na pijesku i Jarun kupu: “Tu smo prvi puta i svi se zabavljamo. Drukčiji je nego obični rukomet, treba se puno više kretati i zabavan je. Dođite i probajte.”

U ostalim susretima Detono Zagreb i Beachqueens opravdali su ulogu favorita te su pobijedili Goteborg i CAIPIranhas pa se sada bore za vrh tablice skupina A i B.

U nedjelju ćemo saznati četvrtfinaliste turnira!

Jarun kup – REZULTATI

Jarun kup – RASPORED

(Mario Lacković, Foto: AKRP Zagreb)

RUKOMET