Kako izgleda jurnjava WRC bolida po hrvatskom asfaltu? 

WRC

Svjetsko reli prvenstvo po prvi put u povijesti stiže u Hrvatsku i čini ju 35. državom koja je ugostila takvo natjecanje. Od 22. do 25. travnja, WRC elita uživati će u uskim cestama na kojima prevladva asfalt, vidjet će nevjerojatnu arhitekturu, prirodu i ostale ljepote koje krase Hrvatsku.

WRC vožači u Hrvatskoj su već odradili testne vožnje, a jednu takvu pratila je i Red Bullova snimateljska ekipa.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Red Bull Croatia (@redbullhr)

No, kako snimiti automobili koji juri 190 km/h? Dron pilot, Denis Meglić pronašao je riješenje za praćenje WRC automobila bez da se pomaknuo! Upalio je svoj dron i pratio vožnju Adriena Fourmauxa koji je isprobavao hrvatske staze. Ipak, kako bi ovi povijesni trenuci ostali zabilježeni, u ne baš slavnoj ulozi kamermanke koja stoji metar do ceste po kojoj se vozi strašnim brzinama i snima čovjeka koji ne vidi jer ima dron naočale, našla se Tina Kadoić.

“Višak adrenalina i strah na početku malo je ometao snimanje, ali je kasnije splasnuo i odradili smo super posao. Brzo smo shvatili da imamo doslovno jednu sekundu za snimanje WRC automobila koji kraj nas juri nevjerojatnim brzinama, da ćemo biti blatnjavi od glave do pete i da je lišće u kosi i ustima normalna stvar”, izjavila je Tina koja je bila najbliže WRC automobilu i dodala:

“Denisova sreća na licu kad shvati da je odradio vožnju bez da je uništio dron je razlog zašto volim raditi svoj posao!

“Na početku sam mislio da će snimanje WRC automobila dronom biti lako, jer je ipak dron brži u startu i okretniji u zraku. Brzo sam se prevario”, rekao je Denis nakon što je odradio jednu od najbržih vožnji ikad.

“Još ne mogu vjerovati da sam dronom pratio svjetski poznatu WRC zvijezdu, Adriena Fourmauxa. Prsti su mi drhtali od adrenalina i nervoze, ali to me nije obeshrabrilo. Brz je, strašno je brz i spretan, a auto mu doslovno leti po zavojima dok on nad njim ima kontrolu. Iako, brz je i dron. Treba mu samo jedna sekunda do ubrzanja od 100 km/h. Unatoč tome, auto je jurio i ostavljao nas u prašini koju je stvorio. Sad znam da moram još trenirati, a ovo je bilo iskustvo za pamćenje”, dodao je Denis Meglić koji je dron vozio brzinom do 200 km/h!

DRUŠTVENE MREŽE OSTALI SPORTOVI
Tagged with: