Kek: “Meni je svaka pobjeda s Rijekom draga, ali ovo je veliki poticaj za Upravu, navijače i prije svega za igrače!”

Rijeka 5-2.jpg

Nogometaši Dinama teško su stradali na gostovanju u Rijeci, trener Zlatko Kranjčar podnio je ostavku, a dok se ne nađe njegov nasljednik ekipu će voditi njegov dosadašnji pomoćnik Željko Sopić.

Modrima je ovo treći uzastopni poraz, poslije Osijeka na Maksimiru i kod Lyona u Ligi prvaka, no, reprezentativni branič Gordon Schildenfeld ne vjeruje da je njegov klub u krizi…

“Rijeka je bila bolja večeras i čestitam im. Oni rastu i vidi se njihov napredak. Naravno da nam je žao zbog poraza na Rujevici. Mi kao ekipa znamo kako je to danas izgledalo, ali znamo i što je Dinamo i kako treba izgledati. Trebamo se vratiti, utakmice ne čekaju da se vratimo nego trebamo što prije ići dalje. Mislim da nije kriza izgubiti dvije utakmice u prvenstvu. To je dio nogometa, nije ugodno, ali trebamo gledati naprijed.”

Rijeka je slavila do dugo u noć…

“Jedna vrijedna, važna i poticajna pobjeda. Čestitke igračima, bila je ovo prava nogometna atmosfera. Sada trebamo gledati prema naprijed,” rekao je Matjaž Kek nakon slavlja.

“Ne mogu se sada odlučiti za najdražu pobjedu, guštam u svakom treningu i svakoj pobjedi. Normalno, pobijediti prvaka i ekipu koja igra Ligu prvaka je dobar i lijep rezultat. Prije svega poticajan ako si pametan, ako si budala može donijeti probleme. Sutra se sve to zaboravlja i čeka te novo iskušenje i novo dokazivanje.”

“Meni je svaka pobjeda s Rijekom izuzetno draga. Ovo je poticajno za ljude u klubu, navijače, a prije svega za igrače. Stvorili smo vrlo poticajnu i perspektivnu sredinu. Drago mi da su igrači psihološki bili dobro naštelani, da razmišljaju o igri i nogometu,” poručio je Kek navijačima.

NOGOMET