Klara Perić: Idemo bez kalkulacija izboriti Final Four

Klara Perić

Hrvatska odbojkaška reprezentacija ostaje u Pragu. Naime, turnir koji se trebao odigrati u bjeloruskom Minsku je otkazan. Prag je domaćin i drugog turnira iz kojeg ekipe nisu ni otišle.

Na prvom od dva turnira naše su reprezentativke zauzele drugu poziciju s 4 boda. Poražene su od Mađarske 2:3 i Češke 1:3, da bi na kraju, posljednjeg dana turnira, izabranice trenera Danielea Santarellija pobijedile Bjelorusiju s 3:0. Prva je Češka koja ima tri pobjede i 9 bodova, a iza nas su Bjelorusija s 3 i Mađarska s 2 boda, ali koje imaju isti skor kao i Hrvatska 1-2.

Kako na Final Four u bugarsko mjesto Ruse 19. i 20. lipnja idu prvoplasirane ekipe iz sve tri skupine te najbolja drugoplasirana ekipa, ako Bugarska nije prva u svojoj skupini (trenutno je, s skorom 3-0), šanse za završni turnir našim djevojkama još su itekako izgledne.

Organizatorica igre naše izabrane vrste 23-godišnja Klara Perić otkriva: “U drugi turnir idemo potpuno bez kalkulacija, dobiti svaku od tri utakmice i kvalificirati se na Final Four. Mislimo da to možemo jer smo sada na prvom turniru potpuno upoznale protivnice, ali i same sebe. Naime, dosta je promjena u reprezentaciji i nismo dugo bile zajedno. Vidna je neuigranost kod nas. Zato smo i loše otvorile turnir protiv Mađarske, druga protiv Češke bila je već bolja, ali nažalost nedovoljna za pobjedu. U trećoj je utakmici protiv Bjelorusije ipak sjelo sve na svoje mjesto. Još je puno prostora pred nama za napredak. Najvažnije je da smo iz susreta u susret igrale sve bolje!”

Naša reprezentacija trenira u Pragu te s nestrpljenjem očekuje početak turnira.

“Sve su to vrlo slične ekipe i sa svima možemo ravnopravno igrati kada smo prave. Bjelorusija igra čvrsto, no možda malo sporije od Češke i Mađarske koje igraju brže i atraktivnije. Najvažnije je kako ćemo se mi postaviti. Treniramo dobro, atmosfera je sjajna u ekipi i vidno rastemo u formi,” govori 184 cm visoka Klara, kojoj je odlična sezona u Mladosti otvorila vrata reprezentacije te dodaje: “Sezona je bila zaista odlična, osvojile smo Kup i Prvenstvo Hrvatske. Trener je s nama odlično radio što mi je pomoglo da dođem u reprezentaciju dobro pripremljena!”

Drugi turnir u Pragu igra se od 4. do 6. lipnja.

OSTALI SPORTOVI