Krešić predstavljen na Poljudu: Hajduk se treba ugledati na španjolski Athletico Bilbao

Sergije Krešić

Novi sportski direktor splitskog Hajduka Sergije Krešić službeno je predstavljen na Poljudu, a predsjednik Kluba Marin Brbić je za njega rekao da je eminentan stručnjak kakav je potreban Hajuduku, dok je Krešić najavio da će se zauzimati za stvaranje organiziranog i discipliniranog kluba koji zna što hoće…

- Izabrali smo Krešića za sportskog direktora jer je on ugledan stručnjak, ali i hajdukovac – istaknuo Brbić izrazivši nadu da će Krešić u Hajduku ostati što je moguće duže.

 Krešić je kazao kako je dužnost sportskog direktora prihvatio na poziv predsjednika kluba Brbića koji mu je ponudio program razvoja Hajduka.

 – U tom programu sam vidio sebe i mogućnost da pomognem Hajduku - rekao je Krešić. Pri tomu je podsjetio kako je jednoj od najjačih nogometnih liga na svijetu u Španjolskoj proveo 25 godina i ondje potpisao 20 profesionalnih ugovora te stekao golemo iskustvo.

 – To iskustvo sada mogu prenijeti na Hajduk i pomoći klubu, a to želim učiniti sa velikim optimizmom - kazao je Krešić.

Naglasio je kako se zauzima za stvaranje Hajduka kao organiziranog kluba koji zna što hoće, te da je to naporan proces koji zahtijeva disciplinu.

 – Moj prioritet je rad s prvom momčadi i stavljanje svojih sposobnosti u svrhu pomaganja treneru Miši Krstičeviću da ga oslobodim bilo kakvih problema. Ali, moj zadatak je da obratim pažnju i na razvoj omladinske škole - kazao je Krešić, dodavši kako u Hajduku ima talenata, ali nedostaje izvrstan rad s njima kako bi ih se diglo na novu dimenziju.

Istaknuo je da je strahovito važan rad u omladinskoj školi, jer, kako je rekao, ono što propustimo sada imat će negativne posljedice kroz nekoliko godina. Prema njegovim riječima, Hajduk treba skratiti čekanje da se s talentiranim igračima iz omladinskog pogona ostvare veliki rezultati.

 – Hajduk se treba ugledati na španjolski Athletico Bilbao, klub koji 100 godina nije ispao iz prve lige i u ‘bazenu’ od svega dva i pol do tri milijuna stanovnika stvara igrače, pretvara ih u prvotimce, a one najbolje prodaje ostvarujući istodobno i sportske uspjehe nerijetko se plasirajući u europska klupska natjecanja - istaknuo je Krešić.

 Naglasio je kako će kao sportski direktor Hajduka raditi upravo ono što najviše voli- biti blizu kreiranja klupske politike i tražiti profil igrača koji trebaju Hajduku.

Odgovarajući na pitanje je klub bio zadovoljan dosadašnjim v.d. sportskog direktora Milom Nižetićem, predsjednik kluba Brbić je rekao da je bio zadovoljan s Nižetićem, ali da klub traži više, te da će se za Nižetića pronaći novi posao u klubu.

 Osvrćući se na neizmirena dugovanja Hajduka nogometnom klubu Šibenik zbog slučaja Rukavina, koja prijete suspenzijom Hajduka u prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi, Brbić je kazao kako splitski klub ima novaca za to.

 – Mi očekujemo od Porezne uprave da nam kaže na koji račun i kako možemo uplatiti novac - rekao je Brbić.

NOGOMET

Ostavi komentar