Livaković: Trnava mi je ostala u lijepom sjećanju; Jedvaj: Nikakvi izostanci ne mogu narušiti atmosferu

Kalinić, Livaković

Hrvatska nogometna reprezentacija marljivo se u Zagrebu priprema za dvije izuzetno važne kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo, u petak u Slovačkoj i tri dana kasnije kod Azerbajdžana, kojeg s klupe vodi bivši Vatreni Nikola Jurčević.

Reprezentativni vratar Dinama Dominik Livaković najavio je okršaj sa Slovacima…

“Pripreme teku izvrsno, atmosfera je među reprezentativcima odlična, a ove su dvije utakmice jako važne – kao što su bile i sve prošle u kvalifikacijama. Idemo na svih šest bodova kako bismo se približili plasmanu na Europsko prvenstvo. U Trnavi smo s Dinamom napravili važan korak prema europskom proljeću i nadam se da će nam ova utakmica također ostati u lijepoj uspomeni…”

S obzirom na to u kakvoj je situaciji Lovre Kalinić postoji mogućnost da Livaković ponovno preuzme ‘jedinicu’, kao što je to bilo u pobjedi protiv Walesa u Osijeku.

“Volio bih da svi naši vratari brane, da igraju u svojim klubovima, a ja ću uvijek dati sve od sebe, bez obzira kako izbornik odluči,” prenosi hns-cff.hr.

“Naši nam navijači daju snage kada nam je najteže, primjerice oko 80. minute, vidjelo se to i na zadnjoj utakmici u Osijeku. Hvala im na tome, jako je lijepa vijest da su sve ulaznice za naše navijače rasprodane,” poručio je Livaković.

Tin Jedvaj napokon nema problema s ozljedama, a veliki dobitak za njegovu karijeru je selidba u Augsburg.

“Lijepa je to promjena za mene, sviđaju mi se klub, grad i suigrači. Odlučio sam se na promjenu jer smatram da više nema smisla da budem pričuva na pet pozicija, želio sam igrati samo stopera i pokazati se u najboljem izdanju na svojoj prirodnoj poziciji. Zasad je sve u redu, rano je još za prave rezultate. Najvažnije mi je igrati te biti u dobroj formi, a za reprezentaciju ću, naravno, igrati što god je potrebno.”

“Cijela je Slovačka dobro posložena, igra nogomet bez mnogo dugih lopti, različito od Azerbajdžana i Mađarske, ali najviše će se pitati nas. Sve ovisi kako ćemo se mi postaviti i hoćemo li kontrolirati zbivanja. Prema do sada prikazanome u skupini, Slovačka igra super, ali o porazu niti ne razmišljamo. Idemo na obje pobjede, da svojom igrom pokažemo da zaslužujemo biti na velikom turniru,” piše službena stranica Hrvatskog nogometnog saveza.

Jedvaj se osvrnuo na stanja na pripremama: “Atmosfera je odlična, kao i uvijek. Nikakvi je izostanci ne mogu narušiti. Jedva čekamo utakmicu, dajemo sve od sebe kako bismo se što bolje pripremili. Kroz ove dvije utakmice možemo doći na prvo mjesto na tablici te mirnije čekati završetak kvalifikacija. Najvažnije je pobijediti, a tko će zabiti, tko će braniti, manje je važno.”

NOGOMET