Martić prijavio Čilića, Ćorića, Goju, Pavića i Mektića za okršaj s Austrijancima u riječkom Zametu

Borna Ćorić, Davis cup Malaga 2022

Izbornik hrvatske teniske reprezentacije Vedran Martić prijavio je sastav za susret tzv. Qualifier faze Davis Cupa protiv Austrije, a u postavi su isti igrači koji su krajem prošle godine u Malagi izborili plasman u polufinale tog natjecanja.

U Rijeci će 4. i 5. veljače za Hrvatsku nastupiti Marin Čilić, Borna Ćorić, Borna Gojo, Mate Pavić i Nikola Mektić, a susret će se održati u dvorani Zamet.

U subotu 4. veljače igrat će se dva pojedinačna meča, a u nedjelju će program početi okršajem parova, nakon čega će slijediti dva pojedinačna meča. Prvi meč u subotu počet će u 14, a u nedjelju u 13 sati. Bit će to treći put da će naša reprezentacija igrati u Rijeci: prvi put je bila domaćin Obali Bjelokosti 2000., a drugi put domaćin Belgiji 2004. godine.

Pobjednik će se plasirati u prvi krug završnice, koji će se održati u rujnu, uz sudjelovanje 16 reprezentacija, među kojima su i lanjski finalisti Kanada i Australija, dva dobitnika pozivnica, Španjolska i Italija, te 12 pobjednika Qualifier susreta.
(Foto: Mario Ćužić/HTS)

TENIS