Prijavite se na Wings for Life u Zadru!

Wings for Life

Prijave za najbrojniju i najemotivniju utrku – Wings for Life World Run – su otvorene!

Utrka će se desetu godinu zaredom održati u cijelom svijetu, a deveti put i u Zadru, 7. svibnja 2023. s početkom u 13 h, kad će istovremeno s tisućama ljudi diljem svijeta sa zadarskog starta krenuti 6 500 prijavljenih trkača – profesionalaca, amatera i sudionika u kolicima.

Iako ova utrka nema ciljne ravnine, ona se trči s jednim ciljem: učiniti ozljede leđne moždine izlječivima. Iznos u visini 100% iznosa svih startnina i donacija odlazi neprofitnoj međunarodnoj zakladi Wings for Life koja diljem svijeta financira najsuvremenija znanstvena i klinička istraživanja u cilju pronalaska lijeka za ozljede leđne moždine. Samo 2022. godine prikupljeno je preko 4,7 milijuna eura, a 161 892 sudionika, pripadnika 192 nacije, trčalo je u 165 zemalja svijeta za one koji ne mogu.

Zahvaljujući istraživanjima financiranima od zaklade Wings for Life, poput istraživanja Stimulation Movement Overground (STIMO) koje se trenutno provodi u Švicarskoj, dosad su tri sudionika s ozljedama leđne moždine, David Mzee, Michel Roccati i Gert-Jan Oskam uspjeli nastupiti na Wings for Life World Run utrci vlastitim snagama, bez pomoći invalidskih kolica.

Wings for Life World Run utrka je koju u Hrvatskoj nije potrebno opisivati. Prva svibanjska nedjelja u Zadru već je poznata kao sinonim za ljubav, toleranciju, zajedništvo, razumijevanje i nadu, a svakim pretrčanim korakom približili smo se i jedinom cilju – da ozljede leđne moždine postanu stvar prošlosti. I dok se to ne dogodi, ova priča neće stati. Zato će Zadar, ali i cijela Hrvatska još jednom trčati za one koji ne mogu.

Prijave za jubilarno deseto izdanje utrke mogu se izvršiti putem stranice www.wingsforlifeworldrun.com.

DRUŠTVENE MREŽE