Medvjedi ‘torpedirali’ Ruse u prvoj pripremnoj utakmici u Mariboru, trener French hvali karakter igrača

Madvescak Mark French

Madvescak Mark FrenchHokejaši Medveščaka odlično su otvorili pripreme za novu sezonu, u kojoj će sudjelovati u drugoj najsnažnijoj svjetskoj hokejskoj ligi – KHL-u. U Mariboru su u prvoj utakmici nadvisili ruski Torpedo rezultatom 3:1, a strijelci su za Medvjede bili Willsie dvaput te Murley.

“Zadovoljan samo kako smo odradili utakmicu. Trudili smo se i naporno radili na ledu što mi se jako svidjelo. Na nekim detaljima moramo poraditi, ali pokazali smo snažan karakter. Kako će utakmice prolaziti, tako ćemo i mi biti sve bolje”, poručio je preko službene stranice kluba trener Mark French.

U uzbudljivoj završnici, nakon što su Medvjedi poveli 2:0, Pyotr Sčastlivij smanjio je zaostatak Torpeda, ali je Willsie dovršio posao pogotkom u suparničku praznu mrežu. “Ovo nam je bila prva prava utakmice u ovom pripremnom razdoblju. Bilo je zabavno i lijepo pobijediti. Imali smo odlične treninge u ovih tjedan dana i svi su u odličnoj formi, ali utakmice su nešto drugo. No, kako će pripreme odmicati, tako ćemo i mi biti sve bolji kao momčad. Kada su smanjili na 1:2, pokazali smo karakter što je jako važno, a i oba naša golmana su branila odlično”, prenosi medvescak.com prve dojmove dvostrukog strijelca Briana Willsieja.

Medvescak khlKapetan Alan Letang bio je izuzetno zadovoljan nakon utakmice: “Dobar je osjećaj pobijediti momčad s kojom ćemo se natjecati u KHL-u i siguran sam da ćemo biti kompetitivna momčad. Čuo sam da u Maribor dolazi nekoliko autobusa s navijačima, ali to je bilo i za očekivati od naših navijača. Nisam želio previše pričati novim igračima o atmosferi koja će ih dočekati na tribinama jer sam želio da sami to iskuse.” Plan o iznenađenju sigurno je uspio jer se na tribini u dvorani Tabor okupilo oko 500 navijača zagrebačkih Medvjeda. (Foto: medvescak.com)

TORPEDO NIŽNJI NOVGOROD – KHL MEDVEŠČAK ZAGREB 1:3 (0:0, 0:1, 1:2)

MARIBOR – Dvorana Tabor. Gledatelja 500. Suci: Dremelj, Trilar, Lešnjak, Hribar.

STRIJELCI:
0:1 MED Willsie (38)
0:2 MED Murley (Willsie, 48)
1:2 TOR Sčastlivij (Kulakov, M. Potapov, 52)
1:3 MED Willsie (Thomas, 59) EN

TORPEDO NIŽNJI NOVGOROD: Gelašvili, Maškovcev, Grigorjev, Galuzin, Hietanen, Sentjurin, Paršin, Ignatuškin, Žarkov, Tvjerdohljebov, M. Potapov, Sčastlivij, Točickij, Zeljenko, Kuljomin, Valjejev, Makarov, Bjelohvostikov, Bernackij, Jevsejenkov, Kulakov, A. Potapov.

KHL MEDVEŠČAK: Dekanich, Brust, Ryan, Vesce, Cheechoo, Willsie, Murley, Thomas, Lundberg, Murray, Jessiman, Walker, Kane, Glumac, Bjorkstrand, Letang, Carle, Švarny, Klubertanz, Katic, Popovic, Martinović.

ISKLJUČENJA: Torpedo 8, Medveščak 8.

UDARCI NA GOL: Torpedo 21, Medveščak 29.

Hokej ZIMSKI SPORTOVI
Tagged with: ,

Ostavi komentar