Hrvatska izgubila od Makedonije; Repeša: Nije mi teško pao poraz

Hrvatska košarkaška reprezentacija u prvoj pripremnoj utakmici za Eurobasket u Sloveniji izgubila je u Slavonskom Brodu od Makedonije 74-78 (18-15, 24-22, 14-18, 18-23).

” Nije mi teško pao poraz. Htjeli smo pobijediti, ali nismo uspjeli.  Prije četiri godine igrali smo na turniru u Izmiru tako dobro da bismo, da se Eurobasket igrao ondje, vjerojatno bili europski prvaci. U prvoj pripremnoj utakmici očekivao sam dosta oscilacija. Dok je bilo svježine nije bilo loše, ali onda je došlo do viška driblinga, do nedostatka komunikacije u obrani kojoj su najviše dali Bogdanović i Tomas“,  izjavio je hrvatski izbornik Jasmin Repeša.

Izabranici Jasmina Repeše kroz tri četvrtine imali su vodstvo, u jednom trenutku i deset koševa razlike, ali u posljednjih deset minuta igre Makedonci su se pokazali svježiji i odnijeli pobjedu. Sredinom treće četvrtine Hrvatska je ostala i bez Darija Šarića.

Najvažnije je sada da svi budemo zdravi, da Šarićeva ozljeda nije ozbiljna, pa ćemo doći i do igre kakvu svi priželjkujemo“, dodao je Repeša.

Kod Hrvatske najbolji su bili Ante Tomić i Bojan Bogdanović s 15 koševa, dok su Makedonce predvodili Vojdan Stojanovski (18 koševa) i Bo McCalebb (16).

Hrvatska i Makedoniju u srijedu će odigrati novu prijateljsku utakmicu, ovog puta u Zagrebu.

KOŠARKA

Ostavi komentar