Mladi hrvatski odbojkaši i odbojkašice porazima krenuli u borbu za U23 Svjetsko prvenstvo

Hrvatska, odbojka U23

U Zagrebu su počele europske kvalifikacije za odlazak na 2017 FIVB U23 Svjetsko prvenstvo za muškarce. Svoj put na svjetsku smotru tražiti će do nedjelje ekipe Italije, Turske, Poljske, Bugarske, Slovenije i naravno Hrvatska kao domaćin.

Hrvatska se već prvi dan susrela s favoritom turnira, reprezentacijom Poljske. Bilo je za očekivati da naši protivnici neće dopustiti iznenađenje, i da će koncentrirano odigrati sva tri seta.

Izbornik Marin Ivanić je poručio: “S obzirom da je ovo prva službena utakmica ove ekipe, možemo biti zadovoljni prvim i trećim setom. Isto tako, dobra stvar je da smo danas koristili se igrače te mislim da ćemo sutra protiv Turske biti puno spremniji i odgovorniji.”

Turkinje prejake za naše djevojke u prvoj utakmici kvalifikacija

Dok naši dečki Europske kvalifikacije igraju u Zagrebu, djevojke se nalaze u Vrnjačkoj banji gdje pokušavaju izboriti svoj plasman na Svjetsko prvenstvo.

Ždrijeb im je dao da prvu utakmicu igraju protiv reprezentacije Turske, koja je tradicionalno u vrh sa svim dobnim kategorijama. Zapravo sve reprezentacije koje sudjeluju na turniru čine vrh europske odbojke i svaki protivnik je iznimno opasan i jak.

Turska je pokazala svu svoju moć u ovom ogledu protiv Hrvatske i dosta jednostavno došla do pobjede u tri seta (25:18, 25:11, 25:16).

Izbornik Miroslav Aksentijević je komentirao: “Znali smo da su jedna od najboljih ekipa na ovom turniru. Ponekad smo mogli igrati na njihovoj razini, ali u nekim drugim trenucima mi jednostavno nismo mogli pratiti njihov tempo. Napravili smo previše servis grešaka, a kao rezultat toga utakmica se nije mogla dobiti”.

OSTALI SPORTOVI