NK Osijek predstavio novi spektakularan stadion: Prestali smo sanjati, sada ovo živimo!

NK Osijek

Nogometni klub Osijek će najkasnije 2020., a moguće je i krajem iduće godine, dobiti novi stadion! Njegova će lokacija biti na Pampasu gdje će se graditi i budući Kamp Škole nogometa.

“Najveći sportski infrastrukturni projekt u Slavoniji i Baranji predstavljen je u kinu „Urania“ pred velikim brojem predstavnika klupskih sponzora, partnera, gostiju i novinara te izazvao veliku znatiželju ne samo onih koji navijaju za NK Osijek i simpatiziraju najpoznatiji sportski brand na ovim prostorima,” piše nk-osijek.hr.

Dakle, moći ćemo u bliskoj budućnosti govoriti o Pampasu kao novoj gradskoj četvrt i novom osječkom trgu jer slijedi potpuna revitalizacija toga dijela grada. Stadion će neupitno biti zamašnjak razvoja okolnoga prostora u zelenu sportsko-rekreacijsku zonu. Na 15,3 hektara ukupne površine stvara se nova urbana sredina uz rijeku Dravu, a u budućim planovima spominje se i proširenje popularne Promenade…

“Prestali smo sanjati, sada smo ovo živimo. Vrijednost cijele investicije procjenjujemo na 35 milijuna eura, a financijer je, dakako, NK Osijek. Želim da stadion živi 365 dana godišnje, zato smo se, između ostaloga, odlučili za Pampas. Također i zbog spoznaje da je u ‘prstenu’ javnog gradskog prijevoza, kao i uslijed činjenice da je jednostavno bolji od svih ostalih lokacija koje smo razmatrali. Jasno je da će pritom biti otvorena i brojna nova radna mjesta, NK Osijek već sada zapošljava oko 120 ljudi, a vjerujem da će ta brojka biti i 50 posto veća s budućim sadržajima na novom stadionu i pripadajućem Kampu,” istaknuo je predsjednik Uprave NK Osijek i njegov suvlasnik Ivan Meštrović i dodao:

“Puno je teže izgraditi Kamp i stadion nego osvojiti Prvenstvo, što je u Hrvatskoj uostalom i dokazano. Titule je osvajalo nekoliko klubova, a ovakav projekt nitko kod nas još nije napravio. A ukoliko nam se još uz to posreći da u idućem razdoblju postanemo i prvaci, daj Bože, nitko sretniji od nas!”

Upečatljiva i inspirativna arhitektura

U sklopu infrastrukturnih radova, bit će izgrađene i nove pristupne ceste, a u perspektivi ćemo imati cjelovito prometno rješenje, pa će ova lokacija biti povezana s glavnim gradskim i međugradskim prometnim arterijama. Do Pampasa će se, dakako, postojati i pješački prilaz. Za one koji će dolaziti automobilima, predviđeno je 750 parkirnih mjesta te još 150 za VIP goste. Posebno naglašavamo upečatljivu prepoznatljivu i inspirativnu arhitekturu. Buduće nogometno zdanje bit će potpuno natkriveno, izgrađeno po najvišim standardima UEFA-e. Ulazit će se na razinu terena, što će predstavljati neponovljivi i jedinstveni navijački doživljaj u Hrvatskoj! Podrazumijavaju se i najviši standardi sigurnosti, a bit će potpuno pristupačan i osposobljen za invalide, odnosno osobe smanjene pokretljivosti. Predviđene dimenzije novoga stadiona su 188×150 metara i bit će u visini sedmerokatnice (22,5 metara).

OI TOKIO
Tagged with: ,